HIGH CARE MEDICAL

A blog abban ad segítséget, hogy mit tehetsz a szépségedért. Bemutatja a szépségápolás leghatásosabb hagyományos módszereit és körbevezet az újdonságok között.
Kiemelten kezeli azokat a MEDICAL módszereket, amelyek non invazív, tehát vágás nélküli szinte plasztikai hatásfokú módszerek.
Mindezt azért, hogy megőrizd bőröd fiatalságát, üdeségét, bármerre jársz elismerő tekintetek és szavak kísérjenek.

alvás (1) al bundy (1) anti-ageing (8) anti-aging (29) arcbőr (23) arckezelés (10) arckrém (7) arcmasszázs (3) arcszín (1) arcszőrzet (1) arctónus (1) barack obama (1) beauty (12) beszámoló (1) betegségek (2) böjt (1) bőr (26) bőrápolás (13) borapolas (2) borcsiszolas (1) bőrfeszesítés (8) borotválkozás (9) botox (1) brad pitt (1) bud spencer (1) chris pine (1) cipő (1) citromfű olaj (1) collagén (4) csiszolas (1) daniel craig (3) dan bilzerian (1) david hasselhoff (1) dekoltázs (3) dekoltázsmasszázs (2) detox víz (1) egészség (17) egészséges életmód (1) egeszseges haj (4) életmód (2) érzékeny bőr (3) étkezés (4) fejbőr (3) férfi (39) feszes bőr (9) fiatalítás (10) fiatalság (14) fiatalság forrása (2) foci vb (1) fogápolás (3) fogfehérítés (1) genetika (1) george clooney (1) gyümölcs (3) gyűrű (1) hamlasztas (3) helyes étkezés (2) hidratáció (3) hidratálás (7) high care (4) high care medical (16) húsvét (1) illat (2) illóolajok (2) ing (6) johnny depp (1) kézfej (4) kirándulás (1) kiszáradás (9) kollagén (2) kopaszodás (2) körömápolás (6) körömvágás (2) korpásodás (2) kozmetika (9) kozmetikai szalon (3) kozmetikum (2) krém (10) krémek (1) kullancs (1) lábbeli (1) lábfej (1) len (1) levendula olaj (1) luca di montezemolo (1) magnum nyomozó (1) manikűr (2) masszázs (1) meccsnézés (1) megjelenés (18) megujulas (1) menkedd (39) méregtelenítés (2) metroszexualis (2) mikrodermabrazio (2) mikulás (1) mosoly (1) movember (1) napozás (4) napszemüveg (3) napvédő krém (4) narancsbőr (1) nyak (3) nyár (4) nyugalom (1) omega3 (3) öregedési folyamat (1) orvostudomány (1) osi szepsegtrukk (1) parfüm (2) party (1) pattanások kezelése (1) paul walker (2) pedikűr (1) relax (2) ryan gosling (1) salvador dali (1) sean connery (1) smink (3) SPF (3) stílus (16) style (16) sylvester stallone (3) szájhigiénia (2) száraz bőr (2) szemvédelem (1) szépítkezés (10) szépség (4) szépségápolás (4) szépségszalon (1) szép bőr (17) szigetfestival (1) szortelenites (1) tanácsok (32) tavasz (1) teafa olaj (1) terence hill (1) testkezelés (5) thermage (1) tippek (32) tisztító kúra (1) tom selleck (1) tudomány (1) ujjak (1) Visia (3) zsíros bőr (2)
2014.05.27.

MenKedd #11 – Nyár van és semmi baj

0 hozzászólás

Vagy mégis. Vagy még nem, de később lesz. A napozás hasznos, egészséges (testünk ilyenkor nagy mennyiségű D-vitamint szintetizál) és kellemes időtöltés tud lenni a hőségben, főleg vízparttal párosítva, de azért nem árt egy minimális tudatosság és odafigyelés a nagy kényelmesség közepette – bőrünk, kinézetünk, de akár életünk is múlhat rajta. Következzék tehát a múlt héten említett szendvics felső, szezámmagos része!

napozas-menkedd-bor-tengerpart-ferfi-szem-nyar.jpg

Kezdjük a pozitívumoknál: a napozás jó. Szép barnák leszünk tőle, amit manapság nyáron már szinte elvárnak. A fehér bőrt rögtön sápadtnak bélyegzik, óvatosan érdeklődnek milyen betegségben szenvedünk, miért nem sikerült egészséges színre szert tennünk – ellentétben a 19-ik századdal, amikor a napbarnított bőr a földeken dolgozó nép jellegzetessége, sőt bélyege volt, míg az udvarházak urai, de leginkább hölgyei porcelánfehér bőrükkel (szó szerint) villogtak, napernyővel óvva ékességüket.

De amiért igazán jó a napsütés, az a D-vitamin. Az utóbbi években sokat vizsgált, zsírban oldódó vitamin ma igazi sláger: a legtöbb életmódportál csodaszerként írja le, ami nem feltétlenül áll messze a valóságtól. Hiányában könnyebben fertőződünk meg vírusoktól és baktériumoktól, pótlása segíthet megelőzni olyan, ma civilizációsnak nevezett betegségek kialakulását, mint a rák, a 2-es típusú (életmód miatt kialakuló) cukorbetegség, a sclerois multiplex és más autoimmun betegségek, de jelentősen javíthat az asztmás betegek és allergiások panaszain is (korábban elsősorban a kalcium felszívódását segítő hatóanyagként ismerték, ezért az angol-kór kapcsán talán már hallottunk róla). A napfény hatására termelődő D-vitamin sokkal hatékonyabb, mint a pótlással, étrend-kiegészítőkkel a szervezetbe juttatott, ezért egyes orvosok gyakran adott kezelések részeként ajánlják pácienseiknek szolárium használatát a téli hónapokban, a tablettás bevitel helyett vagy mellett.

Érdemes azonban vigyázni a napsugarakkal. Az ózonréteg vékonyodása miatt a nyári hónapokban nem ritkán már 15-20, a tűző napon eltöltött perc után bőrpír jelentkezhet, nem csak az érzékeny bőrűeknél. A napégés pedig nem játék: komolynak a másnapra sem múló, húzódó, irritált pirosodás tekinthető, életünk során már egy ilyen alkalom is (a többszöri leégés pedig halmozódva) jelentősen megnöveli a rosszindulatú bőrdaganat (melanoma) későbbi kialakulásának esélyét, ami az egyik legagresszívabb, leghamarabb áttéteket képző daganattípus. Emellett pedig a túlzásba vitt napozás, vagy akár szoláriumozás a fokozott igénybevétel miatt öregíti bőrünket, semlegesítve a D-vitamin anti-aging hatásait.

napozas-naeges-menkedd-ferfi-borapolas-napvedelem.jpg

Mit tehetünk, mire figyeljünk?

Ha tudjuk szabályozni, hogy mikor tartózkodjunk a napon, akkor lehetőleg 11 órától délután 3-ig ne merészkedjünk ki az árnyékból. Ha mégis kimegyünk, legalább ebben az időszakban használjunk bőrtípusunknak megfelelő napvédő krémet vagy olajat. Ezek faktorszáma azt jelöli, hány perccel hosszabbítják meg a napon, leégés eltölthető időt (gyakorlatilag azért egy órás védelmet mindegyik biztosít). 15-20-as faktorszám alatt nem érdemes nézelődni, az érzékeny bőrűek (és a sok anyajeggyel, szeplővel rendelkezők) inkább 30-35 körül indítsanak. Ne ódzkodjunk ezektől a termékektől – amellett, hogy védelmet biztosítanak, ápolják bőrünket, sőt még a barnulást is elősegítik, természetesen égés nélkül.

Vízparton pihenve a napvédő termék felvitele és alapos elkenése után érdemes várni 10-15 percet, mielőtt egy kis csobbanással hűtenénk agyvizünket, nehogy lemossuk a védelmet.

Érdemes lehet továbbá megvizsgáltatni a bőrünk mélyebb, nem látható rétegeinek állapotát is. Ehhez nem kell műtét, elég egy Visia arcdiagnosztikai vizsgálat, ami különböző szögekből készített fényképeken mutatja meg az eltömődött pórusok mellett például az eddigi napozások okozta hatásokat, melyek láthatóvá csak évek múlva válnak majd. Én már kipróbáltam (tehát férfiakat is szívesen fogadnak), többek között az ezt követő konzultáción hallottak alapján írom ezt a bejegyzést is.

+1. Napszemüveg! Ez a találmány sem ellenünk van, éljünk hát vele! Ha hunyorognunk kell a túlzottan erős fénytől, vegyük fel, mert ezzel megvédhetjük szemünket a károsodástól, valamint a szemünk sarkában rejtőzködő szarkalábakat sem erősítjük tovább. Legjobb, ha polárszűrős napszemüveget vásárolunk, mert ez nem csak a vízszintesen érkező UV sugarakat szűri meg, hanem a visszaverődőeket is (jobb üzletekben vannak olyan speciális tükrök, amint tesztelhetjük ezt a funkciót). A látása mindenkinek meg kell, hogy érjen ennyit (kékszeműeknek meg pláne)!

napozas-szem-menkedd-ferfi-nyar-napfeny.jpg

Azt pedig remélem mondanom sem kell, hogy közvetlenül a Napba nem nézünk, sem napfelkeltekor, sem naplementekor, mert hamarosan már nem lesz mit nézni, ilyenkor is ugyan olyan káros szemünkre, csak a fénye gyengébb!

Nektek van kellemetlen, napégős, szemfájdítós tapasztalatotok?

PKD

Címkék: bőr férfi nyár tippek napszemüveg tanácsok bőrápolás napozás napvédő krém anti-aging high care medical Visia menkedd szemvédelem
2014.05.25.

Nyugalom cseppekben adagolva, tudj meg többet az illóolajok csodálatos világáról

0 hozzászólás

Mindannyian kiegyensúlyozott életre törekszünk. A természet kifogyhatatlan forrásai pedig rendelkezésünkre állnak ebben az esetben is. A világ legkülönbözőbb pontjain található számtalan gyógyító hatású növény hatóanyagai bármilyen mesterséges gyógymódnál hatásosabbak. Heti cikkünkben az illóolajokat helyezzük górcső alá. 

illoolaj.jpg

Az illóolajok története évezredekre nyúlik vissza. A közel-keleten 4-5000 évvel ezelőtt már a parfümök alapját képezték a gyógynövényekből kinyert párlatok. Egyiptomban pedig gyógyításra is használták a különböző olajokat. Majd az évek alatt az ókor királynők szépségápolási rituálék egyik alapjaként alkalmazták az aranysárga kencéket. Azonban nem csak őseink között volt népszerű az illóolajok használata, de a természetesség jegyében telő 21.századunkban is nagy divat az olajok bőrápolásra vagy gyógyításra történő felhasználása.

egyiptom.jpg

Hogyan érdemes használni?

Az illóolajok fogyasztása, ételben vagy italban való oldása koncentrált alkotóelemei miatt nem javasolt. Ellenben fürdővízben, arcpakolás vagy krémekbe keverve kiválóan fejti ki jótékony hatását. Érdemes figyelemben venni azt, hogy olaj lévén vízben nem oldódik, azonban mézben, tejszínben vagy más olajban remekül eloszlik. Koncentrált hatásukra való tekintettel, az illóolajokat tartósan, nagy mennyiségben kizárólag orvos felügyelete mellett ajánlott használni.

olaj_felhasználás.jpg

Legkedveltebb illóolajok

Teafa

Az enyhén fűszeres illatú nedűt a teafa levele adja. Sok szempontból különleges és kiemelkedik a többi olajfajta közül. A teafa illóolaja bír ugyanis a legerősebb antibakteriális hatással. Párologtatva sokat segít lelki egyensúlyunk megőrzésében, megnyugtat és eloszlatja a kimerültséget is. Extra fertőtlenítő hatása miatt arcpakolásba keverve kiválóan alkalmas pattanások, vagy egyéb bőrbetegségek kezelésére.

teafa_olaj.jpg

Citromfű

A teafaolajhoz hasonlóan a citromfű illóolaj is remek fertőtlenítő hatású. Alvászavarokra, stressz oldásra és fejfájásra is kiváló. Használd bátran párologtatva, fürdővízben vagy akár masszázs formájában is más olajban vegyítve. Zsíros bőr kezelésére pedig nem kell mást tenned, mint meleg vízbe keverned néhány cseppet.

citromfű_olaj.jpg

Levendula

A levendulaolaj szintén kiváló megoldás lehet az alvászavarokkal küszködőknek. Nem véletlen, hogy leggyakrabban aromalámpás párologtatással használják fel ezt a fajta illóolajat. Mivel segít kiegyensúlyozni bőrünk pH értékét, ezért bátran alkalmazhatunk samponba balzsamban elkeverve néhány csepp levendula illóolajat. Remek megoldás lehet számodra akár száraz, akár zsíros fejbőrrel küzdesz.

levendula_olaj.jpg

Mindhárom illóolaj a test és lélek egyensúlyának fenntartásába segít. Rohanó hétköznapjaink kiváló kiegészítője. Akár egy kellemes fürdőben, vagy egy relaxáló masszázsban szeretnénk élvezni az illóolajok gyógyító hatását, biztosra vehetjük, hogy az eredmény nem marad el. Engedj magadnak egy kis kényeztetést és élvezd a természet apró ajándékait.  

Címkék: szépség méregtelenítés tippek szépségápolás fiatalítás nyugalom tanácsok relax illóolajok szép bőr feszes bőr zsíros bőr levendula olaj pattanások kezelése teafa olaj citromfű olaj
2014.05.22.

Tavaszi nagytakarítás - odabent is!

0 hozzászólás

Talán hallottatok már az úgynevezett detoxikáló vízről, de amennyiben még nem, most megismerkedhettek vele összeállításunkban, amelyben az öt legfinomabb receptet mutatjuk be.

Tulajdonképpen egy olyan gyümölcsös folyadékról beszélünk, amely segít kitisztítani a szervezetet, és öregedésgátló hatással is bír. A gyümölcsöket éjszakára kell buborékos vízben ázva hagyni, ezáltal nem csak tápanyagokkal, hanem ízükkel is "megfertőzik" azt. Így reggelente frissen kezdheted a napod!

Uborkás detox víz

Az első és egyben legnépszerűbb fajta detox víz az uborkás. Ez a zöldség frissen tartja a vizet, miközben könnyű, gyümölcsös ízt varázsol. Tegyünk egy pohár vízbe 2 kiwit, 1/2 lime-ot és 1/4 karikára vágott uborkát.

Hatásai:
- táplálja a bőrt: A, K és C vitamin is van benne, valamint vas, kálcium és kálium
- vízhajtó
- gyulladáscsökkentő

Epres detox víz

Egy édes, könnyed ital, mely csupán 2 epret és 2 kiwit igényel néhány éjszakai órán át.

Hatásai:
- a kiwiben A és E vitamin van, melyek segítenek a rák néhány formájának kialakulását megakadályozni
- az eperben megtalálható az öregedésgátló biotin, és az antioxidáns ellágsav, mely feszesen tartja bőrünket

Dinnyés-mentás

Tökéletes nyári ital! Fél pohárnyi kockára vágott dinnye kell hozzá, valamint 3 levél menta.

Hatásai:
- a mentalevél elősegíti az emésztést, valamint megakadályozza a gyomorgörcsöket
- a dinnyében citrullin van, egy olyan aminosav, amely segíti a máj működését, valamint megszabadít az ammóniától, ami károsítja a sejteket

Citromos-mentás

A legnépszerűbb és legelterjedtebb detox víz. Csupán egy fél, karikára vágott citrom, 2 karika uborka, és 2 levél menta kell bele.

Hatásai:
- energiával tölt fel
- elősegíti az emésztést
- pusztítja a méreganyagokat

Pirosgyümölcsös

Csupán egy marék málnára és egy marék áfonyára lesz szükségünk ehhez az erdei gyümölcs ízű tisztítóvízhez.

Hatásai:
- gyulladáscsökkentő
- öregedésgátló

Ha az egy pohár tisztítóvíz nem lenne elég, nyugodtan feltölthetjük még néhányszor a gyümölcsöket a nap folyamán. Detoxikálásra fel!

Forrás: http://www.realityofyou.com/

Címkék: gyümölcs tisztító kúra anti-aging detox víz
2014.05.20.

MenKedd #10 – Metro vagy retro?

0 hozzászólás

Mai bejegyzésünk a hús a szendvicsben. Jövő héten végre elkészülhet a régóta tervezett napozásos poszt, ez lesz a zsemle egyik fele, míg a zsemle másik fele az arc szőrtelenítéséről, más néven a borotválkozásról szóló legelső bejegyzésünk. Metroszexuális vagy igényes az a férfi, aki szőrteleníti testét, retro vagy igénytelen, aki nem?

szortelenites-menkedd-ferfi-sean-connery.jpgszortelenites-menkedd-ferfi-daniel-craig.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Néhány évvel ezelőtt volt nagyon felkapott Magyarországon a metroszexuális kifejezés, meg is kapta minden olyan férfi, aki a mackónadrágnál komolyabb szerelésben mozdult ki munkaidő után, és esetleg napi rendszerességgel cserélt alsót, vagy éppen mosott hajat. Mára azért szerencsére a szó valódi jelentéstartalma is begyűrűzött hazánkba, de a negatív tartalom azóta is érezhető mögötte, holott ez más országokban (nyugati irányban) egyáltalán nincs így. A metroszexuális, avagy nagyvárosi férfi alatt többnyire a megjelenésére és ápoltságára adó, igényes férfit értik, nem a homoszexuális és a heteroszexuális határmezsgyéjén mozgó, piperkőc ’douchebag’-eket. Illusztrációként nézzünk egy klasszikus metro-karikatúrát:

szortelenites-menkedd-ferfi-johnny-bravo.jpg

A szőrtelenítés is a metroszexualitás egyik mutatója kis hazánkban. Természetesen vannak azért fokozatok, például a fej (kopaszság) vagy az arc (borotválkozás) szőrtelenítése kapcsán ritkán asszociál erre az utca népe, míg egy csupasz férfi láb már sokkal inkább elgondolkodtatja a konzervatív családanyákat és családapákat, hát még a vidéki nyugdíjasokat... A viccet félretéve: nemcsak a férfiakat, de a nőket is megosztja, hogy egy férfi szőrös legyen-e, avagy sem, és ha igen, akkor hol a régi jó 3T (támogatott, tűrt, tiltott) határa. A leggyakoribb, ezáltal talán a legelfogadottabb a hónalj csupaszítása, emellett a mellkas, a has és a hát a leggyakrabban érintett területek – tehát a felsőtest. Ezzel szemben az alsótest, vagyis a már említett lábszár és comb, fenék-lágyék tájéka már kényesebb, sőt tabu kérdések.

Nem is szeretnék komolyabban belemenni, vagy akár ítéletet mondani, mindenki döntsön maga. A kiadós felvezetés után pedig következzen a leggyakrabban alkalmazott szőrtelenítési módszerek áttekintése és az erősebbik nemre való értelmezése.

Borotva

A teremtés koronái közül aki szőrtelenít, leggyakrabban ezt a módszert alkalmazza, hiszen ehhez van otthon eszköz, ez a legegyszerűbb és leggyorsabb, egyúttal legdiszkrétebb megoldás, magunknak meg tudjuk oldani.

Előnyei a fent felsoroltak mellett az alacsony költség, hátránya, hogy könnyen megvághatjuk magunkat (gyakorlat teszi a mestert), hogy a szőrszálak megerősödnek (nem ténylegesen, de mivel a felső, vékonyabb végüket távolítjuk el, a vastagabb rész tolódik ki a helyére a növekedés során), valamint hogy hatása rövid ideig, átlagosan maximum egy hétig tart.

Hogyan csináljuk: a borotválkozásos poszt abszolút releváns itt is – először vízzel mossuk le és puhítsuk fel a célterületet, majd borotvahab, majd borotvapenge. A legvégén az arcszeszt nem ajánlanám, egyéni érzékenység függvényében valamilyen testápoló vagy hintőpor lehet célravezető.

szortelenites-menkedd-ferfi-mellkas-szepsegapolas.jpg

Szőrtelenítő krém

A hölgyek által előszeretettel alkalmazott otthoni módszer, férfiak esetén azonban érdekes lehet. A krémet a megtisztított, enyhén nedves bőrre kell felvinni, a terméken feltüntetett ideig hatni hagyni (kémiailag ’marja le’ a szőrszálakat), majd a műanyag eszközzel lehúzni, a maradék krémet pedig lemosni.

Előnye, hogy a borotválkozással ellentétben nem lesz annyira szúrós a ’borosta’, mert a borotváláshoz képest kevésbé élesek a szőrszálak végei, hátránya, hogy csak női termékek elérhetőek, hatása alig hosszabb a borotvás megoldásnál, ráadásul kifejezetten nőies.

Hogyan csináljuk: leginkább sehogy, még a végén ’metroszexuálisnak’ néznek.

Gyanta

Férfiasnak ez a módszer sem kifejezetten nevezhető, de ennek legalább megvannak a maga előnyei. Lényege, hogy a bőrre kent gyantában megtapadnak a szőrszálak, így gyors lehúzáskor kitépődnek a tüszőből.

Előnye, hogy hatása sokáig tart, felfrissíti az érintett terület vérkeringését, de még a szőrszálak is gyengülnek és ritkulnak rendszeres alkalmazás esetén. Hátrány, hogy kifejezetten fájdalmas, kevésbé férfias és otthon, ’diszkréten’ nehezen végezhető.

Hogyan csináljuk: kapható ugyan hideggyanta-csík, de ez kevésbé hatékony, márpedig kétszer ugyanott letépni, hát ember legyen a talpán! Magunknak ráadásul nehezen kivitelezhető, szóval egyszerűbb elmenni egy kozmetikushoz – nem fog meglepődni, egészen biztosan volt már férfi vendége korábban is. Ha igazán megadnánk a módját, válasszunk kifejezetten férfiakat célzó kozmetikát, nagyobb városokban ma már ez sem ritkaság (a körömápolásról szóló bejegyzésben már röviden megemlékeztünk róluk).

Végleges szőrtelenítés

Több módszere létezik, én személy szerint egyiket sem ajánlanám, bármikor újra divatba jöhet a jó öreg Hasselhoff-mellszőr, de akkor nekünk már késő lenne… Emellett még kifejezetten drága is, sőt bizonyos időszakonként még ezeket a kezeléseket is meg kell ismételni.

szortelenites-menkedd-ferfi-david-hasselhoff.jpg

Nektek mi a véleményetek, melyik megoldás az igazán férfias? Mindkét nem véleményeit várjuk!

PKD

Címkék: férfi tippek tanácsok david hasselhoff kozmetika daniel craig borotválkozás sean connery körömápolás metroszexualis menkedd szortelenites
2014.05.13.

MenKedd #9 – Most akkor sírjak vagy nevessek?

0 hozzászólás

Az előző hetek unisex kilengései után, címünknek megfelelően újra a férfiak felé fordulunk. Egy korábbi bejegyzésben már megvizsgáltuk a férfi arcápolás alapvetéseit, de visszatérünk, ezúttal a kényes, sokszor emlegetett, még többször hanyagolt részekre koncentrálva (reméljük jövő héten már végre sor kerülhet a régóta tervezett napozással kapcsolatos bejegyzésre is).

menkedd-ferfi-oregedes-szarkalab-q10-nivea.jpg

Ezen részek pedig a szemünk környéke, ahol gyakran felesleges táskákat is cipelünk magunkkal, valamint orrunk és szánk környéke – a mimika miatt leghamarabb ráncosodó területek. Mindenki számtalanszor hallotta már, hogy ’Ne hunyorogj, mert ráncos leszel!’ ’Vegyél fel inkább napszemüveget!’, ’Nevess sokat, mert egészséges!’. A gondolat logikus, hiszen ilyenkor összehúzódik bőrünk, ami hosszabb távon maradandó nyomot hagyhat arcunkon. Ugyanakkor a nevetés, mosolygás is hasonló igénybevételt jelent, de akkor vágjunk faarcot folyamatosan? A pókerasztal mellett talán igen, egyébként nem szükséges, csak figyeljünk oda az ápolásra. A pókerarc még Putyinnak sem ideális anti-aging!

Szem körüli mimikai ráncok

A hölgyek körében legalább akkora hisztériát okoznak a kiadós nevetés után nem azonnal eltűnő szarkalábak, mint az első (vélt) ősz hajszálak felfedezése. Férfiak talán kevésbé aggódnak ezen, de ha a szarkalábak nem is jelentenek akkora szívfájdalmat, a szem alatti sötét táskák és megviselt bőr már annál többeket zavar.

Első körben érdemes a saját portánk körül sepergetni, vagyis az okokat, és nem a tüneteket kezelni. Ehhez a már unalomig ismételt lépések szükségesek: rendszerességet vinni az étkezésünkbe (és általában az életünkbe), könnyebb ételeket választani, sportolni, többet pihenni, ezáltal megkönnyíteni a regenerációt. A legújabb kutatások szerint hanyatt fekve, fejünket a párnára helyezve aludjunk, így nem gyűrjük az ezen a területen különösen vékony és érzékeny bőrt, valamint a terület anyagcseréjét sem nehezítjük. Emellett a képernyő bámulását is érdemes redukálni, hiszen ez is igénybe veszi, fárasztja szemünket és a környékét.

menkedd-rancok-tommy-lee-jones-oregedes.jpg

Amennyiben ezek sem elegendőek, vagy valamiért nem kivitelezhetőek, sokat segíthetnek a kifejezetten férfiak számára kifejlesztett arcápoló termékek. Ezeket húszas éveink végén célszerű felvenni a reggeli és/vagy esti rutinba, hiszen harmincas éveink közepétől kezdődően folyamatosan, évente több, mint 5%-al csökken anyagcserénk sebessége, ezáltal regenerálódási időnk kitolódik. A szimpla arcápolók mellett a tripla X után ezt kifejezetten szemkörnyék ápoló készítményekkel kiegészíteni (pakolások, görgős szemkörnyékápoló, stb).

Száj környéki nevetőráncok

A szánk mosolyra húzódásakor megjelenő gyűrődések idővel ráncokká lazulnak, ez ellen nincs mit tenni, beszéd közben is mozognak ezek a területek. A fentebb felsorolt minimális életmódbeli változtatások az arc alapvető ápolásával kiegészítve itt is elegendőek. Egy kis nevetéssel kiegészítve. Nevetés közben önkéntelenül összehúzódnak arcizmaink, mégis mindenkinek jól áll a mosoly, hiszen mindenkit megszépít, emellett pedig a felszabaduló endorfin felfrissíti bőrünket (is).

Ezen a területen érdemes megemlíteni a borotválkozást, mint a bőrfelületet fokozottan igénybe vevő tevékenységet. Ehhez segítséget találhattok ezen a linken.

Aki pedig alapos állapotfelmérést és szakértő konzultációt szeretne, látogasson el kozmetikánkba és válogasson kedvére kezeléseink széles választékából.

Hatóanyagok

Ezeknek a különösen érzékeny és igénybevett területeknek is az arcápolásban már megszokott hatóanyagokra van szükségük, csak koncentráltabb mennyiségben: Q10, Omega 3, E-vitamin, valamint antioxidánsok, melyek megkötik a sejtanyagcsere során felszabaduló szabadgyököket. Az arcápoló készítmények ugyan koncentráltan juttatják közvetlenül a megcélzott területre ezeket a hatóanyagokat, de hasznunkra válhat – nem csak a bőrünknek – ha ezeket étrend-kiegészítők formájában is bevisszük. Érdemes figyelni, hogy ha Omega 3 készítményt szedünk, abban minél alacsonyabb legyen az Omega 6-9 tartalom, mert ezek elvesznek az Omega 3 hatékonyságából. Továbbá Omega 3 és E-vitamin készítményt egyszerre szedni teljesen felesleges, előbbi tartalmaz E-vitamint, de a hatásmechanizmusuk is szinte azonos, belülről ’töltik fel’ bőrünket. Amennyiben ódzkodunk a ’mesterséges’ táplálék-kiegészítőktől, reggel-este egy teáskanál hidegen sajtolt, extra szűz (semmiképpen sem sansa!) olivaolaj, vagy napi egy marék olajos mag is megteszi, sőt ezek rosttartalmuknál fogva még az anyagcserét is serkentik.

Azt az anyagcserét, melynek melléktermékeit köti meg egyik legerősebb ismert antioxidánsunk, a Q10. Segítségével hamarabb regenerálódik a szervezetünk, frissebbnek és kipihentebbnek érezhetjük magunkat.

További támogatást jelenthet bőrünknek a mértéktartó napozás, leginkább fényvédő krémmel, valamint a napi minimum 1000 mg-os C-vitamin bevitel.

Végezetül pedig Uraim, ne feledjünk: a férfi olyan, mint a jó bor: az idő múlásával nem öregszik, hanem érik!

menkedd-oregedes-anti-aging-mosoly.jpg

johnny-depp-menkedd-akkor-es-most.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A plasztikával pedig csak óvatosan!

menkedd-sly-sylvester-stallone-plasztika-high-care.jpg

PKD

Címkék: bőr férfi egészség sylvester stallone tanácsok johnny depp brad pitt kozmetika bőrápolás arcbőr arckezelés anti-aging high care medical menkedd
2014.05.11.

Szépülj alvás közben!

0 hozzászólás

Ti minden este lemossátok a sminketeket? Akár egy átbulizott szombat éjszaka után is, amikor fáradtan az ágyba dőltök? Ha őszintén válaszoltok a kérdésre, és bevalljátok, hogy egyszer-kétszer bizony elmarad a tisztítás, akkor mindenképpen olvassátok el cikkünket, amelyben most összefoglaljuk, miért is annyira kártékony sminkben aludni.

Egy kutatás kimutatta, hogy minden harmadik nő legalább heti kétszer alszik a sminkjében. Néha-néha persze mindnyájunkkal előfordul, hogy megfeledkezünk róla, de itt az idő felfedni a leplet a valóságról, hiszen néhányan talán nem is sejtik, mennyire fontos ez a csupán pár percet igénylő, alvás előtti rutin. Vajon a kozmetikai cégek nagyítják hatalmasra a problémát, vagy valóban ilyen ártalmas a fennmaradt festék?

A sminkben alvás negatív következményei:

  • Felgyorsítja az öregedés folyamatát, mivel elősegíti a kollagén és az elasztin lebontását, melyek felelősek bőrünk fiatalságának fenntartásáért, így hosszútávon akár éveket is öregedhetünk csupán emiatt, valamint a ráncok, apró vonalak is korábban kialakulhatnak.
  • Éjjel a smink eltömíti a pórusainkat, így azok nem tudnak lélegezni, nem jutnak oxigénhez, ennek következtében pedig a pattanások is sokkal gyorsabban megjelennek arcunkon.
  • Amennyiben csak a szemünk van kifestve, arcunk többi része nem feltétlenül szenved kárt, azonban a szemen lévő apró szőrtüszők és faggyúmirigyek eltömődnek, ami gyulladáshoz vezet, így látószervünk különösen irritált lesz.
  • Az olaj alapú termékek a legkárosabbak: ezeknek köszönhetően bőrünk nem képes a természetes megújulásra, így mitesszereket, pattanásokat okoznak, és a bőr fakóságához vezetnek.
  • Az éj folyamán párnánkba kenődött festék egy nagy, baktériumokkal teli felületet alakít ki, melyen ha még napokig alszunk, könnyen foltokat alakít ki az arcunkon.
  • Nappal sajnos rendkívül sok szennyeződés "ragad" ránk, pontosabban a sminkünkre, így amikor azt pihenés előtt eltávolítjuk, azzal együtt az egész napi kosztól is megszabadítjuk magunkat.
  • Arcunk nem piheni ki a nappal elszenvedett fáradalmakat alvás közben, nem tud regenerálódni, ez pedig szintén a korai öregedéshez vezet.

Untitled.png

Így tehát érdemes mindig lemosnunk a sminket, mielőtt álomra hajtjuk a fejünket, akár csak néhány gyorstisztító vattával, ha éppen nincs mélytisztításra energiánk.
Bőrünk pedig rendkívül hálás lesz érte!

Címkék: alvás smink kollagén bőrápolás arcbőr anti-aging collagén
2014.05.06.

MenKedd #8 – Vakító fehérség

0 hozzászólás

Előző heti bejegyzésünkben a fogápolást vettük górcső alá, ezen a héten pedig a témát továbbfűzve egy napjainkban egyre népszerűbb és egyre többeknek elérhetővé váló lehetőség következik: a fogfehérítés.

menkedd-fog-feherites-whitening.jpg

Ami néhány évvel ezelőtt szinte magát Hollywoodot, de legalábbis jólétet és egyfajta státuszt jelentett, mára a technológia fejlődésének köszönhetően egyre szélesebb kör számára vált elérhetővé. Ki ne szeretne mindenféle anti-aging kezelések nélkül egy csábos mosollyal éveket fiatalodni, vagy akár csak magabiztosabbá válni? Az alábbiakban sorra vesszük a legelterjedtebb módszereket a vakítóan fehér mosoly eléréséhez, vagy éppen megtartásához. A mosoly mindenkinek jól áll, de álljon nekünk a legjobban!

Megelőzés

Ahogy általános egészségünk, úgy fogsorunk egészsége is az ’az vagy, amit megeszel’ alapon működik, az örökletes tényező és az elfogyasztott ételek és a bevitt tápanyagok jelentősége körülbelül 40/60. Az előző bejegyzésben említett szájápolási alapok elsajátítása mellett a legfontosabb, hogy lehetőleg kerüljük az olyan színező hatású dolgokat, amilyen a rendszeres dohányzás vagy kávézás, de a bor és tea is okozhat idővel elszíneződést. Ha ezt túlzásnak érezzük, legalább arra figyeljünk, hogy ezeket a tevékenységeket ne gyümölcsfogyasztás vagy fogmosás után végezzük, mert ilyenkor a fogak a zománc igénybevétele miatt könnyebben színeződnek. Fontos, hogy orvosi fehérítést csak egészséges fogakon végeznek!

Otthon – fehérítő hatású fogkrém

Szinte minden reklámblokkban találkozunk velük, ezért – és könnyű elérhetőségük miatt – a legnépszerűbb és legáltalánosabb fogfehérítők a fogkrémek. Tartós eredményt azonban ne várjunk tőlük, a közvetlenül a fogmosás után esetlegesen (nem mindenkinél) tapasztalható hatás csak optikai, krémek összetételének köszönhető, így a nap folyamán hamar lekopik.

Otthon – fogkrém helyett

Sokan hisznek a szódabikarbóna univerzális fehérítő erejében, de talán nem véletlenül nem használunk mosóport sem fogmosáshoz, pedig az is fehéríti a ruhákat… Egy fokkal jobb opció a fogkrém valamilyen okból történő mellőzése esetére a fogpor, bár ez inkább a fogorvos által végzett fogfehérítés utóápolására alkalmas, és maximum heti 2x ajánlott, különben a fogzománcunkat is lesikálhatjuk. Aki esküszik a szódabikarbónára, lelke rajta, de heti kettőnél gyakrabban ezt se alkalmazzuk!

Otthon is meg nem is, rendelőben is meg nem is

A zselés fogfehérítésnél két lehetőség közül választhatunk: a hosszabb ideig tartó, részben otthon is elvégezhető, illetve az egyszeri, fogorvosnál történő opciók vannak. Mindkét eshetőségnél a fogorvos először készít egy sínt fogaink lenyomata alapján. Ezután az otthoni verziónál egy kevésbé koncentrált hatóanyag-tartalmú zselét kapunk, amit esténként a fogunkra kenve, majd a sínt ráhelyezve történik a kezelés, míg a helyben történő fehérítésnél a fogorvos egy koncentráltabb zselét használva, körülbelül egy óra alatt eléri a kívánt hatást. A zselé egyébként fény hatására aktiválódik, és oxigén segítségével segít megtisztítani az elszíneződött felületet.

Rendelőben – lézeres eljárás

Ennek az eljárásnak már hatszámjegyű az ára, cserébe viszont az elérhető egyik legfejlettebb, leghatékonyabb technológiával végzett, leginkább tartós eredményt kapjuk. Több néven is fut a kezelés, de a lényege mindenhol ugyanaz: itt is zselét visznek fel először a felületre, majd erős fénnyel megvilágítják, így gyorsan, egyszeri kezeléssel érhetünk el jelentős változást. Ez módszer akár célzottan, egy-egy fogra is alkalmazható.

AMIT NE!

Kivételesen ne hallgassunk a régiek tanácsaira, semmiképpen ne dörzsöljük például sóval a fogak felületét, hiszen a kellemetlen íz mellett – látható – karcolásokat ejthetünk a fogzománcon, ami sérülékenyebbé teszi a fogainkat, sőt idővel komoly fájdalommal is jár.

Hasonlóan értelmetlen és káros a gyümölcssavas dörzsölés, hiszen a (gyümölcs)savak felpuhítják a fogzománcot, így sikálás/dörzsölés hatására jelentősen elvékonyodhat, később el is színeződhet - pont a vágyottal ellentétes hatást elérve.

menkedd-fog-mosoly-feher-szepseg.jpg

Ti kipróbáltátok már valamelyik módszert? Mik a tapasztalatok?

PKD

Címkék: férfi mosoly tippek tanácsok fogfehérítés fogápolás anti-aging menkedd
süti beállítások módosítása