HIGH CARE MEDICAL

A blog abban ad segítséget, hogy mit tehetsz a szépségedért. Bemutatja a szépségápolás leghatásosabb hagyományos módszereit és körbevezet az újdonságok között.
Kiemelten kezeli azokat a MEDICAL módszereket, amelyek non invazív, tehát vágás nélküli szinte plasztikai hatásfokú módszerek.
Mindezt azért, hogy megőrizd bőröd fiatalságát, üdeségét, bármerre jársz elismerő tekintetek és szavak kísérjenek.

alvás (1) al bundy (1) anti-ageing (8) anti-aging (29) arcbőr (23) arckezelés (10) arckrém (7) arcmasszázs (3) arcszín (1) arcszőrzet (1) arctónus (1) barack obama (1) beauty (12) beszámoló (1) betegségek (2) böjt (1) bőr (26) bőrápolás (13) borapolas (2) borcsiszolas (1) bőrfeszesítés (8) borotválkozás (9) botox (1) brad pitt (1) bud spencer (1) chris pine (1) cipő (1) citromfű olaj (1) collagén (4) csiszolas (1) daniel craig (3) dan bilzerian (1) david hasselhoff (1) dekoltázs (3) dekoltázsmasszázs (2) detox víz (1) egészség (17) egészséges életmód (1) egeszseges haj (4) életmód (2) érzékeny bőr (3) étkezés (4) fejbőr (3) férfi (39) feszes bőr (9) fiatalítás (10) fiatalság (14) fiatalság forrása (2) foci vb (1) fogápolás (3) fogfehérítés (1) genetika (1) george clooney (1) gyümölcs (3) gyűrű (1) hamlasztas (3) helyes étkezés (2) hidratáció (3) hidratálás (7) high care (4) high care medical (16) húsvét (1) illat (2) illóolajok (2) ing (6) johnny depp (1) kézfej (4) kirándulás (1) kiszáradás (9) kollagén (2) kopaszodás (2) körömápolás (6) körömvágás (2) korpásodás (2) kozmetika (9) kozmetikai szalon (3) kozmetikum (2) krém (10) krémek (1) kullancs (1) lábbeli (1) lábfej (1) len (1) levendula olaj (1) luca di montezemolo (1) magnum nyomozó (1) manikűr (2) masszázs (1) meccsnézés (1) megjelenés (18) megujulas (1) menkedd (39) méregtelenítés (2) metroszexualis (2) mikrodermabrazio (2) mikulás (1) mosoly (1) movember (1) napozás (4) napszemüveg (3) napvédő krém (4) narancsbőr (1) nyak (3) nyár (4) nyugalom (1) omega3 (3) öregedési folyamat (1) orvostudomány (1) osi szepsegtrukk (1) parfüm (2) party (1) pattanások kezelése (1) paul walker (2) pedikűr (1) relax (2) ryan gosling (1) salvador dali (1) sean connery (1) smink (3) SPF (3) stílus (16) style (16) sylvester stallone (3) szájhigiénia (2) száraz bőr (2) szemvédelem (1) szépítkezés (10) szépség (4) szépségápolás (4) szépségszalon (1) szép bőr (17) szigetfestival (1) szortelenites (1) tanácsok (32) tavasz (1) teafa olaj (1) terence hill (1) testkezelés (5) thermage (1) tippek (32) tisztító kúra (1) tom selleck (1) tudomány (1) ujjak (1) Visia (3) zsíros bőr (2)
2015.01.08.

MenKedd #37 – Ga(va)llér

0 hozzászólás

Inget kisebb-nagyobb rendszerességgel minden férfi hord, nem feltétlenül csak elegáns eseményekre, lazább hétköznapi viseletként is. Többször tárgyaltuk már ezt a ruhadarabot, ma azonban újabb aspektusból közelítjük meg.

menkedd-27-ferfi-ing-galler.jpg

Ing témakörben a MenKedd korábbi bejegyzéseiben foglalkozunk már a szabással, a színnel és a mintázattal, az ing betűrésének praktikáival, az ingujj stílusos felhajtásának lehetőségeivel, hogy mit viseljünk az ing alatt és mit vegyünk rá, de érintettük az anti-aging öltözködésnél és a nyári eleganciánál is.

Van azonban még egy olyan kardinális kérdés, amit eddig csak kerülgettünk pedig legalább olyan fontos, mint hogy van-e zsebe az ingnek, illetve hogy mandzsettás vagy sima gombolós a kézelője. Ez az elem pedig, ami akár az ing stílusát is meghatározhatja, arról nem is beszélve, hogy más előnyös a széles és a hosszú nyakú  illetve arcberendezésű viselőnek: a gallér.

A normál

menkedd-37-ing-galler-ferfi-kent.jpg

Az üzletekben kapható konfekció ingek túlnyomó része kent gallérral készül. Ennek legfőbb jellegzetessége, hogy semmilyen különleges ismertetőjele nincsen: nem túl magas, nem túl alacsony, nem túl széles, nem túl szűk, egyszerűen normális.

Viselése mindenkinek ajánlott, aki nem szeret túl sok időt tölteni az öltözködéssel. Aki nem szeret beállni a sorba, az viszont messziről kerülje, mert az alább bemutatandó típusok közül szemezgetve sokkal egyedibb hatást érhetünk el.

A keskeny

menkedd-37-ing-galler-ferfi-forward-point-collar.jpg

A keskeny vagy forward point gallérú ingeknél a felső gomb begombolásakor nem takarja a zakó a gallér csücskeit.

Az ilyen ingek többnyire tradicionálisak, formálisak. A hozzá viselt, lehetőleg keskeny nyakkendőt kis csomóra kössük, de választhatunk csokornyakkendőt is. Széles arc esetén finomítja a vonásokat.

A széles, vagy cápa

menkedd-37-ing-galler-ferfi-spread-collar.jpg

Ha derékszögnél, vagyis kilencven foknál jóval szélesebb a ’terpesztése’ a galléroknak, akkor mondhatjuk széles vagy spread gallérnak.

Tekintélyt parancsoló hatása miatt komoly, befolyásos, céltudatos üzletembereknek, tehetősebb személyeknek javasolt a viselése, ellenkező esetben a hivalkodó, ’sokat akar a szarka’ című történetbe csöppenhetünk – negatív hősként. Jól mutat egy szélesebben csomózott nyakkendővel, de a keskeny nyakat is ellensúlyozza – ezáltal viszont szélesebb nyak esetén kifejezetten előnytelen.

A felvágott

menkedd-37-ing-galler-ferfi-cutaway-collar.jpg

Amikor a gallérok terpesztése még nagyobb, szinte vízszintesen ’egymásba folynak’ a gallér varrását sem takarva, azt nevezzük felvágott vagy cutaway típusnak.

Divatmániásoknak, magabiztos személyiségű embereknek és keskenyebb arcberendezésű egyéneknek lehet kissé szokatlan, de remek választás.

A legombolt

menkedd-37-ing-galler-ferfi-button-down-collar.jpg

Ha a gallér csücskeit látható gombokkal rögzíthetjük, akkor beszélünk legombolt vagy button down gallérú ingről.

Sportos, hétköznapi viseletnek tökéletes, fiatalos megjelenést kölcsönöz viselőjének. Nyakkendőt ne kössünk hozzá, ha a helyzet mégis megkövetelné viselését, válasszunk másfajta inget, mert nem elég elegáns a helyzethez a button down (az olaszok kicsit megengedőbbek, nyakkendővel párosítva kigombolva viselik, a képen látható módon).

A tab

menkedd-37-ing-galler-ferfi-tab-collar-james-bond-daniel-craig.jpg

Hasonló a legombolt típushoz, itt azonban nem látszik a gomb maga, mert csak a gallér belső felét rögzíti, ezáltal viszont elegáns alkalmakra is kiváló választássá válik, nem fog elmozdulni.

Feszességéből adóan leginkább határozott és pontos személyiségekhez passzol, illetve azokhoz, akik minden helyzetben komolyan veszik az öltözködést és megjelenésüket. akárcsak James Bond a Skyfall című moziban.

A club

menkedd-37-ing-galler-ferfi-club-collar.jpg

A club jellegű gallérok legfőbb jellegzetessége, hogy a végük le van kerekítve, ami emlékezetes, angolos eleganciát kölcsönöz viselőjének.

Nevéből eredően leginkább az angolszász clubokban elterjedt, de akik vágynak egy kis visszafogott feltűnésre és exkluzivitásra a szürke hétköznapokban, nem fognak csalódni, vonzza az elismerő tekinteteket.

menkedd-37-ing-galler-ferfi-club-pin.jpg

Többnyire a tap és a club galléroknál figyelhető meg, hogy egyesek a nyakkendő csomója alatt – azt megemelendő – méretes biztosítótűt vagy elefántcsont rudat viselnek: ezt nevezzük pinnek, vagy pin gallérnak. Ma már kevésbé elterjedt, de egyes stílusikonoknál – nem véletlenül nem a divatikon szót használtuk – még alkalmanként megfigyelhető. A stílusban kevésbé jártas társaságban nem ajánlott a viselése, az emberek 95%-a csak értetlenkedni fog, komolyabb társaságban azonban a kifinomult ízlés mutatója lehet.

Az ’erő’

menkedd-37-ing-galler-ferfi-power-collar.jpg

Az erő vagy power gallér jellegzetessége, hogy két gomb van a nyakrészén, ezáltal magasabb, erőteljesebb megjelenést kölcsönöz viselőjének. Talán ez a típus hasonlít leginkább a kent gallérhoz, de egymás mellé téve őket szembetűnő a különbség.

Határozott, magabiztos személyiségeknek, illetve hosszú nyakú, atletikus egyéneknek ideális választás.

A szmoking

menkedd-37-ing-galler-ferfi-smoking-collar.jpg

Sokat nem tudunk magyarázni rajta, kifejezetten formális viselet, feszességet és eleganciát kölcsönöz. Szmokinghoz és csokornyakkendőhöz viseljünk ilyen gallérú inget. Szükség esetén öltönnyel is párosíthatjuk, de egy komolyabb társaságban ez nem vet ránk jó fényt.

Természetesen mindenkinek szíve joga olyan gallérú inget viselni, amilyet szeretne, de azért egyrészt nem árt tisztában lenni a választékkal, másrészt azzal, hogy melyik fazon előnyös számunkra külső és/vagy belső tulajdonságaink alapján.

Nektek melyik a kedvenc fazonotok?

PKD

Címkék: stílus ing férfi tippek tanácsok style megjelenés daniel craig nyak chris pine anti-aging menkedd

A bejegyzés trackback címe:

https://antiaging.blog.hu/api/trackback/id/tr677052809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása