HIGH CARE MEDICAL

A blog abban ad segítséget, hogy mit tehetsz a szépségedért. Bemutatja a szépségápolás leghatásosabb hagyományos módszereit és körbevezet az újdonságok között.
Kiemelten kezeli azokat a MEDICAL módszereket, amelyek non invazív, tehát vágás nélküli szinte plasztikai hatásfokú módszerek.
Mindezt azért, hogy megőrizd bőröd fiatalságát, üdeségét, bármerre jársz elismerő tekintetek és szavak kísérjenek.

alvás (1) al bundy (1) anti-ageing (8) anti-aging (29) arcbőr (23) arckezelés (10) arckrém (7) arcmasszázs (3) arcszín (1) arcszőrzet (1) arctónus (1) barack obama (1) beauty (12) beszámoló (1) betegségek (2) böjt (1) bőr (26) bőrápolás (13) borapolas (2) borcsiszolas (1) bőrfeszesítés (8) borotválkozás (9) botox (1) brad pitt (1) bud spencer (1) chris pine (1) cipő (1) citromfű olaj (1) collagén (4) csiszolas (1) daniel craig (3) dan bilzerian (1) david hasselhoff (1) dekoltázs (3) dekoltázsmasszázs (2) detox víz (1) egészség (17) egészséges életmód (1) egeszseges haj (4) életmód (2) érzékeny bőr (3) étkezés (4) fejbőr (3) férfi (39) feszes bőr (9) fiatalítás (10) fiatalság (14) fiatalság forrása (2) foci vb (1) fogápolás (3) fogfehérítés (1) genetika (1) george clooney (1) gyümölcs (3) gyűrű (1) hamlasztas (3) helyes étkezés (2) hidratáció (3) hidratálás (7) high care (4) high care medical (16) húsvét (1) illat (2) illóolajok (2) ing (6) johnny depp (1) kézfej (4) kirándulás (1) kiszáradás (9) kollagén (2) kopaszodás (2) körömápolás (6) körömvágás (2) korpásodás (2) kozmetika (9) kozmetikai szalon (3) kozmetikum (2) krém (10) krémek (1) kullancs (1) lábbeli (1) lábfej (1) len (1) levendula olaj (1) luca di montezemolo (1) magnum nyomozó (1) manikűr (2) masszázs (1) meccsnézés (1) megjelenés (18) megujulas (1) menkedd (39) méregtelenítés (2) metroszexualis (2) mikrodermabrazio (2) mikulás (1) mosoly (1) movember (1) napozás (4) napszemüveg (3) napvédő krém (4) narancsbőr (1) nyak (3) nyár (4) nyugalom (1) omega3 (3) öregedési folyamat (1) orvostudomány (1) osi szepsegtrukk (1) parfüm (2) party (1) pattanások kezelése (1) paul walker (2) pedikűr (1) relax (2) ryan gosling (1) salvador dali (1) sean connery (1) smink (3) SPF (3) stílus (16) style (16) sylvester stallone (3) szájhigiénia (2) száraz bőr (2) szemvédelem (1) szépítkezés (10) szépség (4) szépségápolás (4) szépségszalon (1) szép bőr (17) szigetfestival (1) szortelenites (1) tanácsok (32) tavasz (1) teafa olaj (1) terence hill (1) testkezelés (5) thermage (1) tippek (32) tisztító kúra (1) tom selleck (1) tudomány (1) ujjak (1) Visia (3) zsíros bőr (2)
2015.01.20.

MenKedd #39 - Hogyan viseljünk sálat?

0 hozzászólás

Egy sálat nem csak a hideg miatt tekerünk a nyakunkba, ez is egy meghatározó eleme stílusunknak, elvégre a cipőn, a nadrágon és a kabáton kívül más nem látszik belőlünk az utcán - esetleg a sapka, de arról majd máskor.

menkedd-39-farfi-sal-kendo-stilus.jpg

Az alábbi infografikát a realmenrealstyle.com oldalon találtuk. Van itt minden ami kell, a legegyszerűbbtől az egészen bonyolultig, így mindenki megtalálhatja a sál - vagy kendő - számára leginkább szimpatikus viselési módját. Ami most is a legfontosabb, hogy üzleti öltözékhez párosítva törekedjünk a minimál mintázatra, kevesebb színre - lehet élénk, de a papagáj-hatást kerüljük. Anyagában pedig törekedjünk a műszál és a selyem kerülésére, a többivel nem nagyon nyúlhatunk mellé.

(U.i.: egy vékonyabb sál vagy kendő remekül feldobja megjelenésünket ha például csak egy egyszerű V-nyakú pulóvert viselünk inggel vagy pólóval, de egy zakós-inges öltözéknek is jót tud tenni - ha nem kötünk nyakkendőt.)

menkedd-39-ferfi-sal-tel-infographic-realmenrealstyle.jpg

Ti viseltek sálat akkor is, ha éppen nincsenek kemény fagyok? Hogyan kötitek meg?

PKD

Címkék: stílus férfi tippek tanácsok style megjelenés nyak menkedd
2015.01.14.

MenKedd #38 – Nőtaszító öltözködés

0 hozzászólás

Minden nőnél van valami, ami kiemelt fontossággal bír a férfin az első randevún. Legyen ez a cipője, a karórája, kezének ápoltsága, vagy éppen a frizurája, ez alapján fog viszonyulni hozzá egészen addig, amíg meg nem ismeri. Már ha a látottak alapján hagy még rá esélyt.

menkedd-29-nadrag-ing-tarto-ferfi.jpg

Az alább felsorolt bakikat – és azok különböző kombinációit – elkerülve pozitív első benyomást tehetünk. A bejegyzés végén pedig arra adunk hasznos tippeket, ha már meghódítottuk szívünk hölgyét, hogy nem oltsuk ki belőle a vágyat.

Nagy öltöny

Talán ismeritek a mondást: ami a férfiaknak egy szexi fehérnemű, az a nőknek egy jól szabott öltöny. Felejtsétek el a csinovnyik megjelenést, a kényelmet mindenek előtt, egy jó öltöny mindenkinek kell! Az nem baj, sőt az a jó, ha itt-ott passzentos. A nálunk megszokott egy, helyenként két mérettel nagyobb viselet viszont kifejezetten hervasztó hatással van hölgytársaságunkra..

Túlfeszülős darabok

A másik véglet. Ne akarjunk nagyobbnak látszani, mint amekkorák vagyunk, hiába van adott esetben kisportolt alakunk. Igen, Superman is S-est hord, de nekünk nem kell mindenáron. Találjuk meg a horatiusi arany középutat – a tökéletes méret megkeresése több időt vehet igénybe, de megéri!

Rövidre kötött nyakkendő

Egy újabb, nem túl hízelgő mondás: mindenkinek akkora, amilyen hosszú a nyakkendője… A nyakkendő ideális esetben leér legalább az övcsatig, de inkább kicsit rálóg. Ma már ez nem feltétlenül muszáj, de azért 10 centinél több ne legyen a nadrág és a nyakkendő alja között!

Trikó

Az ing alá ajánlott és kevésbé ajánlott viseletekről külön cikkben foglalkoztunk korábban, így ezt azt hiszem nem kell részletesen taglalnunk. Természetesen atlétát nem csak ing alá, de önmagában sem ajánlott felvenni, akármilyen meleg is legyen nyáron – esetleg futáshoz vagy szabadtéri edzéshez, de akkor sem fehéret, pláne nem kinyúltat.

Zokni

Ne legyen sem lyukas, sem elvékonyodott, sem fehér, mese vagy képregényhős mintás pedig végképp ne. Általában azt javasolják, hogy a nadrágunk színével megegyező, vagy annál sötétebb legyen, de ha a cipőnkkel egyezik, az sem tragédia – a fehéret és a rikítót azért ajánlott kerülni, az óvodából elvégre már kinőttünk. Az elvékonyodással és a lyukakon kikandikáló lábujjakkal pedig ne vicceljünk: gondoljunk csak bele mit szólnánk egy szakadt harisnyájú hölgyhöz?

Gyűrött ruhák

Nem éppen jól ápolt és igényes hatást keltenek. Hacsak nem az a cél, hogy úgy nézzünk ki, mint aki gyorsan magára kapott valamit a szennyesből, kerüljük. amennyiben nem szeretünk vagy nem tudunk vasalni, és jóanyánkat nem szeretnénk bevonni, praktikus lehet egy gőzölő beszerzése – a vasalóénál egyszerűbb a használata, de legalább annyira hatásos.

Túlgondolt megjelenés

Szép dolog a színek összhangja, de ha nagyon eltúlzott és erőltetett, az már kevésbé. Egy színből kettőnél több árnyalatot ne aggassunk magunkra egyszerre. Az olasz ’sprezzatura’ kifejezést a ’kitalált’, átgondolt megjelenésre, öltözetre használják a taljánok, melynek finomságai a részletekben rejlenek, ami nem feltétlenül a színeket jelenti. Nézzük csak meg a Milánóban sétáló, tiptop megjelenésű urakat, és megértjük miről is van szó.

Baseball sapka/napellenző

Baseball játékosok vagyunk, netán golfozók, teniszezők, esetleg dokkmunkások? Amennyiben nem, és nem is szeretnénk annak látszani, kerüljük ezeket a kiegészítőket. Nyáron válasszunk helyettük szalmakalapot, télen kalapot, svájcisapkát, nagy mínuszokban usankát.

Lecsúszott nadrág/öv nélkülözése

Viszonylag kevesen ismerik, honnan is indult a lógó nadrágok ’divata’, amikor öv nélkül, vagy azt lazára engedve az ’urak’ láttatni engedik boxeralsójukat. Nos, ez az amerikai börtönökből jön, ahol az elítéltek nem viselhetnek övet, a fenék alá lecsúszni hagyott nadrág azonban többletjelentéssel is bír: azt mutatja, hogy viselője ’készen áll’ egy légyottra, és épp keresi a partnert hozzá. Tehát uraim, húzzuk meg azt a nadrágszíjat! Öltönynadrághoz pedig kifejezetten kell övet viselni, ilyenkor egy visszafogottabb, sötétebb darab a jó választás, casual viseletnél viszont nyugodtan lehetünk vagányabbak, élénkebb árnyalatokkal.

Szandál, papucs, szandálcipő, Crocs, klumpa és társaik

Ne! A strandra lecsattogáshoz belefér egy ezer forintos flipflop papucs, és természetesen otthon is remek választás egy biopapucs, vagy téli estéken egy szőrös mamusz, minden más esetben azonban megbocsáthatatlan bűn ezek nyilvános viselése. Nem, hosszúnadrággal sem. NEM, ZOKNIVAL VÉGKÉPP NEM!

Ed Hardy

Nagy, színes minták, strasszok, igénytelen giccs a maximumon. Az eredeti, több tízezer forintos darabok semmivel sem különbek a piacon töredék áron kínált másolatoknál. Már a kétezres évek elején sem volt szép, de akkor legalább sokan hordták. Ne lefelé lógjunk ki az utcaképből…

Hanyagolt ruhatár/egysíkú öltözködés

Sokszor előkerülő tévhit, de a jó megjelenéshez nem kell többszázezres kereset. Még a legelhanyagoltabb ruhatár is hamar gatyába rázható havonta egy-két alapdarab beszerzésével (értsd: farmer és chino nadrágok, elegáns ingek, néhány zakó és néhány pár elegáns bőrcipő). Ezután pedig már foglalkozhatunk olyan kiegészítőkel, mint bőr öv, bőr laptoptáska, (csokor)nyakkendő, díszzsebkendő, karóra. Az ismertebb divatmárkák Basic kollekcióiból válogatva abszolút kedvező áron szerezhetjük be az alapdarabokat, így az évek előrehaladtával az esetlegesen elhasználódó darabok pótlása, és az alkalmi, akciós vételeken keresztüli vérfrissítés már egyáltalán nem fogja megterhelni költségvetésünket.

Találtatok olyat a felsorolásban, amit Ti is elkövettetek, vagy elkövettek a mai napig?

PKD

Címkék: stílus férfi nyár tippek tanácsok style megjelenés menkedd
2015.01.08.

MenKedd #37 – Ga(va)llér

0 hozzászólás

Inget kisebb-nagyobb rendszerességgel minden férfi hord, nem feltétlenül csak elegáns eseményekre, lazább hétköznapi viseletként is. Többször tárgyaltuk már ezt a ruhadarabot, ma azonban újabb aspektusból közelítjük meg.

menkedd-27-ferfi-ing-galler.jpg

Ing témakörben a MenKedd korábbi bejegyzéseiben foglalkozunk már a szabással, a színnel és a mintázattal, az ing betűrésének praktikáival, az ingujj stílusos felhajtásának lehetőségeivel, hogy mit viseljünk az ing alatt és mit vegyünk rá, de érintettük az anti-aging öltözködésnél és a nyári eleganciánál is.

Van azonban még egy olyan kardinális kérdés, amit eddig csak kerülgettünk pedig legalább olyan fontos, mint hogy van-e zsebe az ingnek, illetve hogy mandzsettás vagy sima gombolós a kézelője. Ez az elem pedig, ami akár az ing stílusát is meghatározhatja, arról nem is beszélve, hogy más előnyös a széles és a hosszú nyakú  illetve arcberendezésű viselőnek: a gallér.

A normál

menkedd-37-ing-galler-ferfi-kent.jpg

Az üzletekben kapható konfekció ingek túlnyomó része kent gallérral készül. Ennek legfőbb jellegzetessége, hogy semmilyen különleges ismertetőjele nincsen: nem túl magas, nem túl alacsony, nem túl széles, nem túl szűk, egyszerűen normális.

Viselése mindenkinek ajánlott, aki nem szeret túl sok időt tölteni az öltözködéssel. Aki nem szeret beállni a sorba, az viszont messziről kerülje, mert az alább bemutatandó típusok közül szemezgetve sokkal egyedibb hatást érhetünk el.

A keskeny

menkedd-37-ing-galler-ferfi-forward-point-collar.jpg

A keskeny vagy forward point gallérú ingeknél a felső gomb begombolásakor nem takarja a zakó a gallér csücskeit.

Az ilyen ingek többnyire tradicionálisak, formálisak. A hozzá viselt, lehetőleg keskeny nyakkendőt kis csomóra kössük, de választhatunk csokornyakkendőt is. Széles arc esetén finomítja a vonásokat.

A széles, vagy cápa

menkedd-37-ing-galler-ferfi-spread-collar.jpg

Ha derékszögnél, vagyis kilencven foknál jóval szélesebb a ’terpesztése’ a galléroknak, akkor mondhatjuk széles vagy spread gallérnak.

Tekintélyt parancsoló hatása miatt komoly, befolyásos, céltudatos üzletembereknek, tehetősebb személyeknek javasolt a viselése, ellenkező esetben a hivalkodó, ’sokat akar a szarka’ című történetbe csöppenhetünk – negatív hősként. Jól mutat egy szélesebben csomózott nyakkendővel, de a keskeny nyakat is ellensúlyozza – ezáltal viszont szélesebb nyak esetén kifejezetten előnytelen.

A felvágott

menkedd-37-ing-galler-ferfi-cutaway-collar.jpg

Amikor a gallérok terpesztése még nagyobb, szinte vízszintesen ’egymásba folynak’ a gallér varrását sem takarva, azt nevezzük felvágott vagy cutaway típusnak.

Divatmániásoknak, magabiztos személyiségű embereknek és keskenyebb arcberendezésű egyéneknek lehet kissé szokatlan, de remek választás.

A legombolt

menkedd-37-ing-galler-ferfi-button-down-collar.jpg

Ha a gallér csücskeit látható gombokkal rögzíthetjük, akkor beszélünk legombolt vagy button down gallérú ingről.

Sportos, hétköznapi viseletnek tökéletes, fiatalos megjelenést kölcsönöz viselőjének. Nyakkendőt ne kössünk hozzá, ha a helyzet mégis megkövetelné viselését, válasszunk másfajta inget, mert nem elég elegáns a helyzethez a button down (az olaszok kicsit megengedőbbek, nyakkendővel párosítva kigombolva viselik, a képen látható módon).

A tab

menkedd-37-ing-galler-ferfi-tab-collar-james-bond-daniel-craig.jpg

Hasonló a legombolt típushoz, itt azonban nem látszik a gomb maga, mert csak a gallér belső felét rögzíti, ezáltal viszont elegáns alkalmakra is kiváló választássá válik, nem fog elmozdulni.

Feszességéből adóan leginkább határozott és pontos személyiségekhez passzol, illetve azokhoz, akik minden helyzetben komolyan veszik az öltözködést és megjelenésüket. akárcsak James Bond a Skyfall című moziban.

A club

menkedd-37-ing-galler-ferfi-club-collar.jpg

A club jellegű gallérok legfőbb jellegzetessége, hogy a végük le van kerekítve, ami emlékezetes, angolos eleganciát kölcsönöz viselőjének.

Nevéből eredően leginkább az angolszász clubokban elterjedt, de akik vágynak egy kis visszafogott feltűnésre és exkluzivitásra a szürke hétköznapokban, nem fognak csalódni, vonzza az elismerő tekinteteket.

menkedd-37-ing-galler-ferfi-club-pin.jpg

Többnyire a tap és a club galléroknál figyelhető meg, hogy egyesek a nyakkendő csomója alatt – azt megemelendő – méretes biztosítótűt vagy elefántcsont rudat viselnek: ezt nevezzük pinnek, vagy pin gallérnak. Ma már kevésbé elterjedt, de egyes stílusikonoknál – nem véletlenül nem a divatikon szót használtuk – még alkalmanként megfigyelhető. A stílusban kevésbé jártas társaságban nem ajánlott a viselése, az emberek 95%-a csak értetlenkedni fog, komolyabb társaságban azonban a kifinomult ízlés mutatója lehet.

Az ’erő’

menkedd-37-ing-galler-ferfi-power-collar.jpg

Az erő vagy power gallér jellegzetessége, hogy két gomb van a nyakrészén, ezáltal magasabb, erőteljesebb megjelenést kölcsönöz viselőjének. Talán ez a típus hasonlít leginkább a kent gallérhoz, de egymás mellé téve őket szembetűnő a különbség.

Határozott, magabiztos személyiségeknek, illetve hosszú nyakú, atletikus egyéneknek ideális választás.

A szmoking

menkedd-37-ing-galler-ferfi-smoking-collar.jpg

Sokat nem tudunk magyarázni rajta, kifejezetten formális viselet, feszességet és eleganciát kölcsönöz. Szmokinghoz és csokornyakkendőhöz viseljünk ilyen gallérú inget. Szükség esetén öltönnyel is párosíthatjuk, de egy komolyabb társaságban ez nem vet ránk jó fényt.

Természetesen mindenkinek szíve joga olyan gallérú inget viselni, amilyet szeretne, de azért egyrészt nem árt tisztában lenni a választékkal, másrészt azzal, hogy melyik fazon előnyös számunkra külső és/vagy belső tulajdonságaink alapján.

Nektek melyik a kedvenc fazonotok?

PKD

Címkék: stílus ing férfi tippek tanácsok style megjelenés daniel craig nyak chris pine anti-aging menkedd
süti beállítások módosítása