HIGH CARE MEDICAL

A blog abban ad segítséget, hogy mit tehetsz a szépségedért. Bemutatja a szépségápolás leghatásosabb hagyományos módszereit és körbevezet az újdonságok között.
Kiemelten kezeli azokat a MEDICAL módszereket, amelyek non invazív, tehát vágás nélküli szinte plasztikai hatásfokú módszerek.
Mindezt azért, hogy megőrizd bőröd fiatalságát, üdeségét, bármerre jársz elismerő tekintetek és szavak kísérjenek.

alvás (1) al bundy (1) anti-ageing (8) anti-aging (29) arcbőr (23) arckezelés (10) arckrém (7) arcmasszázs (3) arcszín (1) arcszőrzet (1) arctónus (1) barack obama (1) beauty (12) beszámoló (1) betegségek (2) böjt (1) bőr (26) borapolas (2) bőrápolás (13) borcsiszolas (1) bőrfeszesítés (8) borotválkozás (9) botox (1) brad pitt (1) bud spencer (1) chris pine (1) cipő (1) citromfű olaj (1) collagén (4) csiszolas (1) daniel craig (3) dan bilzerian (1) david hasselhoff (1) dekoltázs (3) dekoltázsmasszázs (2) detox víz (1) egészség (17) egészséges életmód (1) egeszseges haj (4) életmód (2) érzékeny bőr (3) étkezés (4) fejbőr (3) férfi (39) feszes bőr (9) fiatalítás (10) fiatalság (14) fiatalság forrása (2) foci vb (1) fogápolás (3) fogfehérítés (1) genetika (1) george clooney (1) gyümölcs (3) gyűrű (1) hamlasztas (3) helyes étkezés (2) hidratáció (3) hidratálás (7) high care (4) high care medical (16) húsvét (1) illat (2) illóolajok (2) ing (6) johnny depp (1) kézfej (4) kirándulás (1) kiszáradás (9) kollagén (2) kopaszodás (2) körömápolás (6) körömvágás (2) korpásodás (2) kozmetika (9) kozmetikai szalon (3) kozmetikum (2) krém (10) krémek (1) kullancs (1) lábbeli (1) lábfej (1) len (1) levendula olaj (1) luca di montezemolo (1) magnum nyomozó (1) manikűr (2) masszázs (1) meccsnézés (1) megjelenés (18) megujulas (1) menkedd (39) méregtelenítés (2) metroszexualis (2) mikrodermabrazio (2) mikulás (1) mosoly (1) movember (1) napozás (4) napszemüveg (3) napvédő krém (4) narancsbőr (1) nyak (3) nyár (4) nyugalom (1) omega3 (3) öregedési folyamat (1) orvostudomány (1) osi szepsegtrukk (1) parfüm (2) party (1) pattanások kezelése (1) paul walker (2) pedikűr (1) relax (2) ryan gosling (1) salvador dali (1) sean connery (1) smink (3) SPF (3) stílus (16) style (16) sylvester stallone (3) szájhigiénia (2) száraz bőr (2) szemvédelem (1) szépítkezés (10) szépség (4) szépségápolás (4) szépségszalon (1) szép bőr (17) szigetfestival (1) szortelenites (1) tanácsok (32) tavasz (1) teafa olaj (1) terence hill (1) testkezelés (5) thermage (1) tippek (32) tisztító kúra (1) tom selleck (1) tudomány (1) ujjak (1) Visia (3) zsíros bőr (2)
2014.06.29.

A top 5 anti-aging vitamin

0 hozzászólás

Most megtudhatjátok, mi az 5 legalkalmasabb vitamin, melyek segítenek az öregedés tüneteit lelassítani!

5) E-vitamin

Krémként használva az E-vitamin gyógyítja a száraz, repedezett bőrt, újra egészségessé varázsolja. Rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, valamint remek antioxidáns. Csökkenti a stroke és a szívroham esélyeit, és a rák megelőzésében is hasznosnak bizonyult. 

Miben található meg? Magvakban, leveles zöldségekben, szója babban, repcében és kukoricában, és különböző étrend kiegészítő kapszulákban.

4) C-vitamin

Ez a vitamin segít óvni bőrünket a káros napsugaraktól, valamint az egyéb káros behatásoktól, melyeknek köszönhetően az évek során megviselt, használt lesz. Elősegíti a kollagén termelését, így testünk feszesebb és formásabb, valamint az apróbb sebek is gyorsabban gyógyulnak általa. A szív- és érrendszeri betegségekkel és a szürkehályoggal szemben is kiváló megelőző eszköz. 

Miben található meg? Gyümölcsök és zöldségek, különösen a citrom- és narancsfélék, és a burgonya. 

3) K-vitamin

A K-vitamin legfontosabb pozitív hatása: segíti csökkenteni a szem alatt található táskák láthatóságát. Természetesen nem tünteti el hirtelen, de hosszútávon sokat javít a helyzeten. Emellett csontjaink erősségét is növeli.

Miben található meg? Krémekben és kiegészítőkben, káposztában, salátákban, spenótban és brokkoliban.

2) Niacin (B-vitamin)

A B3-vitamin, másnéven niacin, növeli bőrünk nedvességmegtartó képességét, így az egészségesebb, és egészségesebbnek is néz ki, hiszen a száraz bőr sokat öregíthet külsőnkön. Segít felépíteni egy erős falat a vírusokkal és baktériumokkal szemben, valamint jelentős szerepe van az ételek táplálékká alakításában is.

Miben található meg? Baromfi, tojás, hús, hal és dió.

1) A-vitamin

Azért felelős, hogy bőrünkön lassabban jelenjenek meg a ráncok és a kezdeti apró vonalak. A csontok egészségéért is felelős, valamint szinte az összes probléma intenzitásán segíthet, melyeket a korábbi 4 pontban felsoroltunk.

Miben található meg? A tojásban és a zsíros halakban.

Vitamins.jpg

2014.06.25.

Top 5 természetes anti-aging módszer

0 hozzászólás

Az orvostudomány fejlődésével egyidőben a fejlett országokban élő emberek várható élettartalma megnőtt. Amerikában nemtől és bőrszíntől függetlenül 35 év alatt a várható élettartam 7 évvel nőtt, így az emberek hosszabb és egészségesebb életre vágynak, ezzel teret adva a szépségipar vállalatainak arra, hogy versenyezzenek kegyeikért. Néhány ilyen termék illetve szolgáltatás működik, néhány ellenben hatástalannak bizonyul. Az alábbi öt tipp alkalmazása nem csak segít megőrizni fiatalságunkat, az öregedés tüneteit is lelassítja.

5) Ne dohányozz!

A legjobb dolog, amit a bőrödért tehetsz, és egyben talán az egyik legnehezebb is - ne dohányozz. Ha már rég nem volt a kezedben cigaretta, szerencsés vagy, ha azonban minimum fél dobozzal elszívsz naponta, mindenképp vedd figyelembe az alábbi káros hatásokat: a dohányzás közvetlenül hat a bőrre, és biokémiailag megváltoztatja a sejteket. Rombolja a kollagént és az elasztint a dermális rétegben, ezáltal elősegíti a ráncok képződését. A véredényekre is negatív hatással van. Ha ez még mind nem lenne elég, maga a tevékenység is káros az arcunknak, a gyakran csücsörített ajkak és hunyorgó szemek zsíros, megviselt bőrhöz vezetnek. 

4) Étkezz egészségesen!

Ahogy mondják, az vagy, amit megszel. A mondás arra utal, akár jól, akár károsan étkezünk, az sajnos meglátszik a testünkön. Néhány étel valóban segíthet lelassítani az öregedést a benne lévő tápanyagok miatt. Úgy tartják, a testünk a szabad gyökök támadása által lesz megviselt. Ezek olyan molekulák vagy atomok, melyek nem csatlakoznak elektronhoz. Később ezek a gyökök kapcsolódhatnak megannyi molekulához, de sajnos olyanhoz is, mely végül eltávolítja őket.

Itt jön képbe a táplálkozás szerepe. Az ételben ugyanis olyan antioxidánsok vannak, melyek segítenek semlegesíteni és stabilizálni a gyököket, pl. minél több C és E vitamint fogyasztunk, azok annál több gyöktől veszik el az esélyt, hogy rongálják szervezetünket és bőrsejtjeinket. Ezen módszer hatékonysága még a mai napig vitatott, az orvosok azonban azt ajánlják, együnk minél több antioxidánst, melyet például a színes zöldségekben, és a hidegvízi halakban (pisztráng, lazac...) találunk.

3) Óvatosan a napozással!

Meg kell szűrnünk a napfényben található jótékony UV sugarakat, ugyanis az ultraibolya sugárzás stimulálja a vitaminok előállítását. A megfelelő melatonin szint nélkül az ember hajlamosabb a depresszióra. A sugárzás továbbá nem csak a bőrszövetekben található kollagént pusztítja, hanem csökkenti testünk kollagéntermelő képességét. Van azonban néhány módszer melyek sikeresen hárítják a nap okozta károsodást. A bőrgyógyászok szerint rendszeresen kell alkalmaznunk minimum 15 fényvédő faktort tartalmazó napvédőt, ha napra megyünk.

Néhány étel szintén alkalmas a nap okozta károk elleni védekezésre. Egy kutatás kimutatta, hogy 50 mg zöld tea kivonatot tartalmazó kenőcs heti háromszori alkalmazása 67%-kal csökkentette a bőrrák kialakulását patkányok bőrén.

2) Emelj súlyokat!

Az öregedés legszembetűnőbb jelei közé tartoznak a görnyedt testtartás, valamint a remegő végtagok. A bőr alatti izomrostok megőrzésének érdekében mihamarabb ajánlott elkezdeni rendszeresen sportolni, súlyokkal edzeni, Az izomzat pusztulása az idegsejtek halálához vezet, amely negatívan befolyásolja az izomrostokat, ezek így idővel egyre nehezebben működnek. Egy 2004-es tanulmány szerint heti háromszori 45 perces edzéssel 12 hét alatt 32%-kal erősödnek az izomrostok!

1) Kerüld a stresszt!

Testünk egy bonyolult kapcsolatban áll agyunkkal. Sajnos ez azonban nem minden helyzetben pozitív, Az idegeskedés ugyanis eleinte csak sejtjeinkre van negatív hatással, később azonban szöveteinkre, majd szerveinkre is.

A stressz a kromoszómák végén található telomerek idő előtti rövidüléséhez vezet, tehát a stressz csökkentése egy belső öregedésgátló módszer. Így jobban is alhatunk, amely szintén pozitív hatással lesz fiatalos megjelenésünkre: csökkenti a ráncok mennyiségét, és a szemünk alatti táskák kialakulásának esélyét.

Manapság megannyi stressz csökkentő módszerrel találkozhatunk melyek nem igényelnek semmilyen orvosi beavatkozást vagy gyógyszert. MI is lehetne természetesebb az edzésnél? A legtöbb orvos arra esküszik, mozgassuk testünk rendszeresen, így nem csak magabiztosabbak leszünk, de felszabadítja agyunkban a boldogághormonokat, így összességében jobban érezzük majd magunkat. A pozitív gondolkodás, a barátokkal és családdal töltött idő és a kommunikációs készségek fejlesztése szintén csökkentik a stresszt.

· 1 trackback
Címkék: bőr egészség nyár tippek fiatalítás tanácsok relax arcbőr szép bőr feszes bőr napvédő krém anti-aging SPF collagén fiatalság forrása
2014.06.23.

MenKedd #15 – Bőr, radír

0 hozzászólás

Amilyen nőiesnek hangzik, olyan hasznos lehet nekünk, férfiaknak is a rendszeres bőrradírozás. Minimális ráfordítás ma, szebb bőr holnap, tartós anti-aging hatás néhány év, vagy évtized múltán.

menkedd-borradir-ferfi-arc-tisztitas.jpg

A bőr radírozása azáltal frissíti fel és teszi szebbé bőrünket, hogy ilyenkor valamilyen erre használatos krémmel, esetleg valamilyen segédeszközzel megdolgozzuk az adott bőrfelületet, így eltávolítva a legfelső, elhalt bőrréteget, egyúttal felfrissítve a helyi vérkeringést.

Arc

Férfiként bizonyos tekintetben könnyebb dolgunk van az arc radírozásában, hiszen a borotválkozás is egyfajta bőrradírozás (néha inkább hámozás), bár nem az egész arcot érinti, viszont rendszeressége adhat egy alapot az arcápolásban.

Alapvetően elmondható, hogy heti egyszeri arcradírozás elegendő. Érdemes férfiaknak kifejlesztett termékeket használnunk, hiszen más az arcbőrünk szerkezete, mint a hölgyeké, ezért nem igazán hatékony a feleség-barátnő piperéiből kölcsönözni. Amennyiben bio beállítottságúak vagyunk, készíthetünk házilag is bőrradírozó készítményeket: ehhez a pénteki blogbejegyzéseink, valamint a holnapon található cikkek között találhatunk további inspirációt.

Nem érdemes csak úgy nekiugrani a ’sikálásnak’, előtte alaposan tisztítsuk meg az arcunkat szappannal vagy arctisztító géllel/tonikkal – ezáltal fel is puhítjuk a bőrfelületet, így könnyebben eltávolíthatóvá válnak a hámsejtek. Csak ezután vigyük fel a bőrradírozó készítményt, amit masszírozva kenjünk szét arcunkon, mindenhova jusson, és minden részen alaposan masszírozzuk meg bőrünket úgy, mintha bele szeretnénk dörzsölni egy krémet. Mikor ez megvan, bő vízzel alaposan mossuk le, itassuk le arcunkat, majd használjunk könnyű, vizes bázisú hidratáló krémet zárásként.

Test

A szőrtelenítés a testen is működhet egyfajta bőrradírként, legyen szó borotvás vagy gyantás megoldásról, hiszen mindkettő érinti a felső hámrétegeket is, azonban itt sem elég ez önmagában – főleg ha nem is szőrtelenítjük testünket.

Két egyszerű lehetőségünk van: bőrradírozó hatású tusfürdő használata, vagy szivaccsal átdörzsölni testünket. Előbbi a benne található kemény gömböcskéken keresztül fejti ki tisztító és ’súroló’ hatását, utóbbi pedig rücskös felületének köszönhetően távolítja el a kiszolgált bőrrétegeket. Ahogy az arcnál, itt is érdemes zárásként hidratáló krémmel bekenni magunkat - ehhez természetesen kérhetjük kedvesünk segítségét is, abból baj nem lehet.

Ha nincs kedvünk/időnk

Mindezt persze nem muszáj otthon, magunknak elvégezni, felkereshetünk egy kozmetikust, vagy egy professzionális kozmetikát, ahol ma már számtalan hasonló kezelés közül választhatjuk ki a nekünk leginkább tetszőt, vagy próbálhatjuk ki mindet.

menkedd-borradir-ferfi-arcapolas.jpg

A lényeg a rendszeresség: hetente, de legalább kéthetente  tisztítsuk meg testünket: bőrünk nem csak hálás, de szép is lesz!

Ti szoktatok bőrradírozni? Mik a tapasztalatok?

PKD

Címkék: bőr férfi bőrápolás hidratálás borotválkozás arcbőr szép bőr arckezelés anti-aging high care medical menkedd
2014.06.16.

MenKedd #14 – Brazil őserdő

0 hozzászólás

Ha már elindult a labdarúgó világbajnokság, ráadásul az igazi labdazsonglőrök hazájában, Brazíliában, kössük össze, vagy még inkább állítsuk szembe egy igen érdekes és megosztó témával: szemöldökszedés férfiaknál(!)?

Túléltük péntek 13-át, ráadásul itt a foci vb, a férfiak és sztereotíp férfiasság ideje: egész estés meccsnézések a kanapén heverészve, sörrel és ropogtatnivalókkal, vagy haverokkal sör-virsli versenyezve a törzshelyen.

menkedd-al-bundy-meccsnezes.jpg

menkedd-bud-spencer-terence-hill-szemoldok.jpg

A szőrtelenítés ezzel szemben nem tartozik a kifejezetten férfias témák közé, sőt, mondhatni tabu. Ennek ellenére, vagy inkább emiatt taglaltunk már néhány megközelítésből: volt szó a borotválkozásról, a kopaszságról, de még a metroszexualitásról is, egyvalami azonban nem került szóba, mégpedig a bozontos szemöldök.

A kérdés több szempontból is kényes: szedjük-e egyáltalán, ha igen hogyan, illetve magunknak, vagy bízzuk inkább szakemberre? Ahogy az eddigi témákban, most is inkább az alapokat szeretném megadni, hogy ezek tudatában mindenki maga dönthessen, mit és hogyan vesz át.

menkedd-szemoldok-tippek-tanacsok-ferfi-apoltsag.jpg

Természetesen nem kell drasztikus dolgokra gondolni szemöldökszedés címszó alatt, nálunk férfiaknál ez leginkább egy heti rendszerességű fazonigazítást takar. Valljuk meg őszintén, kevés hölgyet lehet egy összenőtt, érintetlen őserdőre – a szó szoros értelmében – hajazó bozontos szemöldökkel meghódítani. A rendszeresen és megfelelően ápolt szemöldökön nem látható semmi extra. És pont ez a lényeg: nem lehet észrevenni rajta semmi különöset, nem csodálkozós, nem elvadult, normális. Ha jót akarunk magunknak, ne itt akarjunk egyediek lenni. Amire pedig ennek eléréséhez szükségünk van, az a következő néhány információ:

  1. Középen ne érjen össze: az orrunkon és az orrunk felett lévő szőrszálakat (fenti kép) szemöldökcsipesszel húzogassuk ki, egyesével. Egy férfi bírja a fájdalmat. Amennyiben a halántékunkon is kezdünk burjánzani, természetesen itt is ritkítsunk, nem árt, ha a hajkoronánkkal sem nő össze.
  2. Csak alulról szedjük: a nők körében korai tinédzser éveiktől köztudott, hogy ha túl vastag a szemöldök, csak alulról szabad igazítgatni, felülről nem, hiszen akkor lapos, sőt ősemberes, szemellenzőszerű hatást érhetünk el.
  3. Mérték: nem essünk túlzásba, ahogy a jó öreg Rambo az alulról szedéssel. Ha pedig középen visszük túlzásban, könnyen egyszerű, mondhatni buta ábrázatot varázsolhatunk magunknak, különösen ha távol ülő szemeink vannak.
  4. Rendszeresség: nem kell túlbuzgónak lenni, elég heti egyszer alaposan tükörbe nézni, lehetőleg nappali fénynél – a természetes fényben jobban észrevehetőek az egyes szőrszálak.

menkedd-szemoldok-sylvester-stallone-ferfi.jpg

Ha nem bízunk magunkban, kérjünk kedvesünk segítségét, vagy látogassunk meg egy kozmetikust – és kössük össze mondjuk egy arctisztító kezeléssel, például nálunk: High Care Medical.

Szerintetek is eretnekség a szemöldök igazítása férfiaknál, vagy ma már hozzátartozik az igényes megjelenéshez?

PKD

Címkék: férfi tippek sylvester stallone bud spencer foci vb tanácsok kozmetika al bundy megjelenés borotválkozás kopaszodás terence hill meccsnézés metroszexualis high care medical menkedd
2014.06.15.

6 sminktrükk, ami fiatalít

0 hozzászólás

Bemutatunk nektek hat olyan apró sminkelési technikát, melyek öregebb külsőt kölcsönöznek, és melyek elkerülésével természetesen fiatalabbnak tűnünk.

1) Sötét rúzs

Sok nő hord erős színű rúzsokat, melyben feltűnnek a kék különböző árnyalatai, amitől a száj rögtön kicsinek és hidegnek hat. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem szabad élénk színt választani az ajkakra, de oda kell rá figyelni, hogy az világos, meleg legyen.

2) Túl sok púder

Óvatosan bánjunk a púderrel! Ha sokat teszünk fel belőle, könnyen elszínezi és sötétté teszi a bőrt, különösen a szemek és a száj körül. Jobban tesszük, ha világos árnyalatot választunk, és halvány rétegben visszük fel egy nagy ecsettel, így elkerülhetjük a problémát. Amennyiben utána még kicsit melegebb hatásra vágyunk, egy bronzosítóval könnyen elérhetjük azt.

3) Fénylő bőr

A fénylő pirosító könnyen betömíti az apró gödröcskéket, hibákat, és kiemeli a tökéletlen részeket. A rúzsokkal hasonló a helyzet. Ahhoz, hogy természetesebb csillogást adjunk arcunknak, tartsuk hidratáltan, és a sminkelést is egy könnyed arcpermettel zárjuk.

4) Erős szemöldök

A túl sötét, illetve túl erős szemöldökök elterelik a figyelmet. Úgy válasszunk hozzá ceruzát, hogy az egy árnyalattal világosabb legyen a természetes színnél. A helyesen megrajzolt szemöldök keretet ad a szemeknek, és struktúrálttá teszi az arcot, de nem szabad, hogy a középpontban legyen. 

5) Csillogó szemek

A csillámporos, fényes szemhéj sokat tud öregíteni a kinézetünkön, ugyanis kihangsúlyozza a ráncokat, és eltűnteti a kontúrokat. Inkább használjunk matt árnyalatokat a szem és a formák kiemelésére. Ha mégis csillogásra vágyunk, figyeljünk oda a mértékekre. A szemhéj közepére kerüljön több, a széleire pedig minimális.

6) Rendetlen smink

Nagyon sok nő nem figyel a sminkjére napközben, a szempillaspirál vagy tus pedig könnyedén elfolyik és a ráncokban gyűlik össze. Mindig hordjunk magunknál néhány fülpiszkálót, hogy kijavítsuk a hibákat, amikor egy gyors pillantást vetünk a tükörbe. Frissebbnek és fiatalabbnak fogunk látszani!

Címkék: bőr egészség fiatalítás smink arcbőr anti-aging
2014.06.10.

MenKedd #13 - Szerencsés vagy babonás?

0 hozzászólás

Sok minden kering a mágikus-szerencsés-szerencsétlen-elátkozott 13-as számmal kapcsolatban. Sokan ezen a napon legszívesebben fel sem kelnének, hát még ha péntekre esik! Egyes szállodákban (például Las Vegasban, ahol ugye a szerencse nem elhanyagolható tényező) nincsenek is 13-as szobák, de emeletek sem (leggyakrabban a 12/B jelzést használják helyette). De hogy mit jelent a 13-as a MenKedd életében? A babonásak inkább ne is olvassanak tovább.

menkedd-13-stilus.jpg

Szeretnék egy kis változatosságot vinni a bejegyzésekbe, ezért ezentúl alkalmanként videós posztokkal is jelentkezem, méghozzá idegen nyelvű videókkal, melyek szövegét magyarra lefordítva a beágyazás alatt találhatjátok meg. Így szeretnék még inkább naprakész lenni, talán mondhatom: naprakésznek maradni.

Mindez tartalmi bővülést is jelent: nyitunk a stílus felé, hiszen ahogy Georges-Louis de Buffon a 18. században megfogalmazta: "A stílus maga az ember". Öltözködésünk is az ápolt megjelenés szerves része, egy üzenet környezetünk felé, tehát nem elhanyagolható tényező sem a magán-, sem pedig az üzleti életben.

Kezdésnek a Business Insider anyaga tökéletes: másfél perc tömény információ arról, hogy milyen öltönyökre, de legalábbis ezek közül mely kettőre van szükségünk az üzleti életben a hangsúlyos megjelenéshez. A négy alapszínnel nem lehet mellényúlni: a mélyszürke, a világosabb szürke (akár kockákkal), a tengerészkék és a fekete mindig passzol mindenhez. Bevállalósabbaknak a barna árnyalatai, valamint a minták jelenthetnek további variációs lehetőséget.

Az első mélyszürke, vékonyan csíkozott öltöny egy konzervatív lehetőség, első lépésként, kezdő tudatos öltözködőként tökéletes, különböző színekkel jól kombinálható kiindulási alap.

A második öltöny egy klasszikus szürke darab, mellyel világosabb árnyalata által kilóghatunk kicsit a sorból, könnyebben megjegyezhetővé válunk, ugyanakkor ezáltal még fontosabb a szabás, hiszen a világos anyag miatt a gyűrődések is jobban feltűnnek. Emellett a zakó, az ujjak és a nadrág hossza is megfelelő kell, hogy legyen a tökéletes összhatáshoz. A vállnál szintén szembeötlő, ha nem a megfelelő méretű ruhadarabot választottunk.

Amennyiben nem találunk tökéletes méretet, ma már sok üzletben helyben ránk igazítják a kényesebb részeket. Éljünk ezzel a lehetőséggel, megéri azt a ráfordított néhány tíz percet a makulátlan megjelenés a következő tárgyaláson.

A videó itt érhető el, amíg a  beágyazás lehetőségeit felmérem...

Ami azonban a legfontosabb: bármi is van rajtunk, ne hordjuk, hanem viseljük!

Mi a véleményetek a változásról, szerintetek hozzátesz az oldalhoz?

PKD

Címkék: stílus férfi tippek tanácsok style megjelenés menkedd
2014.06.03.

MenKedd #12 – Hegyen-völgyön át

0 hozzászólás

Ha nem is folyamatosan, de azért már itt a jó idő, itt az ideje kimozdulni a kertbe napozni, kertészkedni, bevállalósabbak akár a kerítésen is kilépnek, a szabadba kirándulni. A természetjárásnak rengeteg előnye van, egyetlen kicsi hátránya azonban bármelyik alfahímet képes ledönteni a lábáról, akár hosszabb távon is: ez pedig a kullancs.

menkedd-erdo-kirandulas.jpg

Kirándulni jó: éljünk nagyvárosban, kisvárosban, faluban, tanyán, mindig tartogat újabb élményeket és ismeretlen helyeket a közvetlen környezetünk is, nem kell feltétlenül kocsiba ülni, és elfurikázni egy ismertebb kirándulóhelyre. Ha mégis így döntenénk, a választék hihetetlenül széles: Magyarországon 10 nemzeti park és szinte megszámlálhatatlan tájvédelmi körzet várja a felelősségteljes és nem szemetelő felfedezőket (valamint 22 borvidék, ha valaki kifejezetten a szőlészetek látványát és ízvilágát kedveli, netán termékeit).

Aki magasabbra törne, komolyabb hegyek meghódításához is kiváló felkészülési lehetőséget kínálnak a hazai hegyek – az alap erőnlétet minden sikeres hegymászónk itthon szerzi meg (a néhai Erőss Zsolt, de például Klein Dávid is). Ha önmagunktól kevés a motiváció, vállalkozhatunk teljesítménytúrákra is, itt még egy kis versenydrukk is húz magával – de persze ezek programok is felfoghatók családi kirándulásként, kicsit komolyabb távval, de szervezett keretek között, minimális nevezési díj ellenében.

Ahhoz, hogy ezek az élmények kellemes emlékként ülepedjenek le, a sportsérülések megelőzése mellett érdemes elővigyázatosnak lenni a kullancsokkal szemben is. Bár nem tűnik reális veszélynek, hiszen gyermekkorában kiből ne szedtek volna ki kullancsot, ezek a kis vérszívók azonban már nem olyan ártalmatlanok, mint akkoriban: sokkal többen vannak, és sokkal nagyobb arányban is fertőzöttek. A korábban a közparkokban és akár kertekben is ellenük használt vegyszert ugyanis betiltották, így már a városokba is bejutottak, éppen a kirándulók, vagy a bekóborló vadállatok révén. Alább felsorolunk néhány alapvető tippet, amivel megelőzhetjük a további fejfájást.

menkedd-kullancs-level-kirandulas.jpg

Otthon/kertben: Rendszeres vágással tartsuk röviden a füvet, valamint ne hagyjunk eldzsungelesedni részeket, mert ezeken a nedves, árnyákos helyek nyújtanak menedéket számukra a napsütés és a kiszáradás elől.

Erdei kirándulás, piknikezés: Lehetőleg ne hagyjunk szabadon bőrfelületet, viseljünk zárt cipőt, hosszúnadrágot, hosszú ujjú felsőt és sapkát, így kevésbé érzékelik a test hőjét és illatát. A szúnyog és kullancsriasztó természetesen emellett is ajánlott, biztos ami biztos. Ha letelepedünk falatozni, sütögetni, ajánlott egy plédet leteríteni, és arra heveredni – egy igazi férfinak ez a kis plusz cipelés meg sem kottyan a családja egészségéért cserébe (a kullancsok nem ugrálnak a fáról, leginkább a fűből vagy a bokrokról másznak ránk). A vadcsapásokat érdemes kerülni, ezek az állatok a leggyakoribb hordozók, így útvonalaik hemzsegnek a kis élősködőktől.

+1. Önvizsgálat: természetjárás után érdemes este, fürdésnél alaposan átnézni magunkat – párunk is biztos szívesen segédkezik bizonyos területeken – hiszen a kullancsok órákon keresztül helyezkednek, nem szeretik a szabad bőrfelületeket, sokkal inkább a hajlatokat, ahol védettebbek, és a bőr is vékonyabb. Amennyiben váratlan vendégre lelünk, aki kicsit már be is fúrta magát, semmiképpen se kezdjünk házi praktikákkal kísérletezésbe, csak a patikákban kapható kullancskanállal lehet biztonságosan eltávolítani, de a legjobb, ha orvosra bízzuk.

+2. Kedvenceink védelméről se feledkezzünk meg: a bolhanyakörv, vagy a különböző riasztócseppek használata számukra is életmentő lehet – ha pedig velünk tartanak a természetbe, nem hozzák magukkal bundájukban újdonsült kis barátaikat a kertbe.

menkedd-kullancs-fuszal.jpg

És hogy miért érdemes figyelni mindezekre? Hazánkban minden 10. kullancs Lyme-kórral fertőzött, átlagosan minden 2000. pedig vírusos agyvelő- vagy agyhártyagyulladással. Egyik megbetegedés sem játék, csípés esetén legjobb, ha szakorvoshoz fordulunk (nekem személy szerint mindhárom megbetegedés előfordult már ismerőseim körében, némelyik igen komoly szövődményeket okozva).

Amennyiben további kérdés, esetleg valamelyik megbetegedés gyanúja merül fel, keressétek bizalommal partnerünket, Magyarország legelismertebb szakorvosnőjével: Kullancs- és csípésközpont.

Ti szoktatok kirándulni? Volt már valamilyen kellemetlen tapasztalatotok?

PKD

Címkék: férfi kirándulás tippek kullancs tanácsok napozás menkedd
2014.06.01.

Fiatal test, fiatal lélek

0 hozzászólás

Azt mindannyian tudjuk, hogy napjainkban már számtalan kozmetikai kezelés, illetve különböző alternatív lehetőség áll rendelkezésünkre fiatalságunk megőrzésére és meghosszabbítására. Ez azonban nem kell, hogy azt jelentse, fel vagyunk jogosítva a lustaságra. Megfelelő étkezéssel és mozgással a saját dolgunk könnyíthetjük meg, ha előre gondolkozunk, később pedig biztosan hálásak leszünk majd érte magunknak.

Néhány étel kifejezetten ajánlatos azok számára, akik öregedésgátló hatásra vágynak. Ilyenek például az agyunkra ható finomságok, melyek antioxidánsokat tartalmaznak különböző gyümölcsökben és fűszerekben, és omega-3 zsírsavakat bizonyos magvakban, melyek segítik megelőzni a korral járó szellemi képességek hanyatlását. A legjobb választás ebből a csoportból az áfonya, a gránátalma leve, a dió és a curry.

A következő csoport a rák megelőzését segítő ételek, hiszen sajnos sosem vagyunk túl fiatalok ahhoz, hogy védekezzünk a súlyos kór ellen. A C-vitaminban gazdag bogyós gyümölcsök, a fekete tea és a hagyma is ide tartoznak, valamint a spenót, a szárított gyümölcsök, a kelkáposzta, a szezámmag és az eper is.

Szintén okos döntés energiaforrásban gazdag harapnivalókat fogyasztanunk, ugyanis a vasban gazdag sovány fehérjék és növények táplálják a szöveteinket, így azok zökkenőmentesen működhetnek. A teljes kiörlésű ételeket például lassan emészti testünk, így hosszútávon szolgáltatják számunkra az energiát. Ebben az esetben a legjobb példák a paraj, a csirke, a quiona, a mazsola és a bulgur búza.

A magas káliumtartalmú étkek segítenek vérnyomásunkat kordában tartani, és megakadályozzák a koleszterin artériákban való lerakódását, így ezek kifejezetten jót tesznek a szívünknek. A mandula, az étcsokoládé, a fokhagyma, a görög joghurt és a pisztácia mind kiváló példák.

Annak érdekében, hogy rendszeresen edzhessünk, szükségünk van sok E-vitaminra, amely vigyáz izmainkra, miközben mi dolgozunk. Ilyen fájdalomcsillapító hatással bír a mandula, a spenót és a marinara mártás.

Néhány táplélákfajta bőrünkre is segít vigyázni, mert likopin és béta-karotin van bennük, melyek blokkolják a káros UV-sugarakat, ezáltal tartanak minket fiatalon. A C-vitamin továbbá stimulálja a kollagén előállítását, így bőrünkön nem képződnek apró vonalak, melyek később ránccá válnának. Példák: kiwi, citrom, eper, áfonya, szárított cseresznye.

Ezen élelmiszerekkel segíthetünk szervezetünknek, hogy hosszútávon megalapozza fiatalságunkat.

Címkék: bőr gyümölcs egészség fiatalság anti-aging helyes étkezés
süti beállítások módosítása