HIGH CARE MEDICAL

A blog abban ad segítséget, hogy mit tehetsz a szépségedért. Bemutatja a szépségápolás leghatásosabb hagyományos módszereit és körbevezet az újdonságok között.
Kiemelten kezeli azokat a MEDICAL módszereket, amelyek non invazív, tehát vágás nélküli szinte plasztikai hatásfokú módszerek.
Mindezt azért, hogy megőrizd bőröd fiatalságát, üdeségét, bármerre jársz elismerő tekintetek és szavak kísérjenek.

alvás (1) al bundy (1) anti-ageing (8) anti-aging (29) arcbőr (23) arckezelés (10) arckrém (7) arcmasszázs (3) arcszín (1) arcszőrzet (1) arctónus (1) barack obama (1) beauty (12) beszámoló (1) betegségek (2) böjt (1) bőr (26) borapolas (2) bőrápolás (13) borcsiszolas (1) bőrfeszesítés (8) borotválkozás (9) botox (1) brad pitt (1) bud spencer (1) chris pine (1) cipő (1) citromfű olaj (1) collagén (4) csiszolas (1) daniel craig (3) dan bilzerian (1) david hasselhoff (1) dekoltázs (3) dekoltázsmasszázs (2) detox víz (1) egészség (17) egészséges életmód (1) egeszseges haj (4) életmód (2) érzékeny bőr (3) étkezés (4) fejbőr (3) férfi (39) feszes bőr (9) fiatalítás (10) fiatalság (14) fiatalság forrása (2) foci vb (1) fogápolás (3) fogfehérítés (1) genetika (1) george clooney (1) gyümölcs (3) gyűrű (1) hamlasztas (3) helyes étkezés (2) hidratáció (3) hidratálás (7) high care (4) high care medical (16) húsvét (1) illat (2) illóolajok (2) ing (6) johnny depp (1) kézfej (4) kirándulás (1) kiszáradás (9) kollagén (2) kopaszodás (2) körömápolás (6) körömvágás (2) korpásodás (2) kozmetika (9) kozmetikai szalon (3) kozmetikum (2) krém (10) krémek (1) kullancs (1) lábbeli (1) lábfej (1) len (1) levendula olaj (1) luca di montezemolo (1) magnum nyomozó (1) manikűr (2) masszázs (1) meccsnézés (1) megjelenés (18) megujulas (1) menkedd (39) méregtelenítés (2) metroszexualis (2) mikrodermabrazio (2) mikulás (1) mosoly (1) movember (1) napozás (4) napszemüveg (3) napvédő krém (4) narancsbőr (1) nyak (3) nyár (4) nyugalom (1) omega3 (3) öregedési folyamat (1) orvostudomány (1) osi szepsegtrukk (1) parfüm (2) party (1) pattanások kezelése (1) paul walker (2) pedikűr (1) relax (2) ryan gosling (1) salvador dali (1) sean connery (1) smink (3) SPF (3) stílus (16) style (16) sylvester stallone (3) szájhigiénia (2) száraz bőr (2) szemvédelem (1) szépítkezés (10) szépség (4) szépségápolás (4) szépségszalon (1) szép bőr (17) szigetfestival (1) szortelenites (1) tanácsok (32) tavasz (1) teafa olaj (1) terence hill (1) testkezelés (5) thermage (1) tippek (32) tisztító kúra (1) tom selleck (1) tudomány (1) ujjak (1) Visia (3) zsíros bőr (2)
2014.09.29.

MenKedd #27 – Akinek nem inge... (1/2. rész)

0 hozzászólás

Az ing a férfi öltözködés alapja – kellene, hogy legyen. Otthon, a hétköznapokban megteszi egy laza póló is, de a hivatalos és üzleti találkozókon azért nem árt tudni, mit is viselünk pontosan. Ing kisokos következik, nem csak kezdőknek!

menkedd-27-ferfi-ing-szett-megjelenes.jpg

Ruhatárunk ezen darabja a tunikából alakult ki, az elől végig kigombolható forma után eleinte vendéggalléros és mandzsettás, majd az 1920-30-as évektől már a fix, puha galléros, hosszú ujjú és zseb nélküli verzió terjedt el. Ma már persze a lehetőségszáma szinte végtelen, vannak mandzsettás és gombos ujjúak, sajnálatos módon az munkásruhák praktikumán túlnőtt a rövidujjú ing, de hódítanak a szafari stílusú, kétzsebes fazonok is.

Az ing azonban továbbra nem csak egy ruhadarab: a részletek sokat számítanak, úgy mint az ing teste, az ujja, a gallérja, a színe és a mintázata, illetve hogy van-e rajta zseb. Lássuk, konkrétan hogyan.

Kézi vagy gépi?

Ma már igen kevés férfi visel kézi készítésű inget, sokkal egyszerűbb bemenni egy üzletbe és néhány darab felpróbálása után az egyiket a kosárba tenni. A kézzel készült ing finomsága és kidolgozottsága, személyre szabottsága egy olyan ajándék magunknak, és egyúttal egy olyan üzenet a környezetünknek, amire csak nagyon kevesen fordítanak figyelmet. A tökéletesen ránk illő szabás, a cérna színe, az bal oldali mellrészen megjelenő, finoman hímzett monogram, a gallér finomsága mind-mind olyan üzenetek, amit csak az vesz észre, aki igazán ad a kitalált megjelenésre.

Az ing teste

menkedd-27-ing-ferfi-fit-szabas.jpg

A címkén nagy eséllyel az alábbi három kifejezés valamelyikét látjuk: normal fit, custom fit, slim fit. Tapasztaltabb vásárlók már tudhatják, hogy a normal fit a legszélesebb, a custom fit az enyhén karcsúsított, míg a slim fit a test vonalát leginkább követő szabást takarja. Embere válogatja, ki melyiket szereti, melyikben érzi kényelmesen magát: a normal fit lazaságával, ejtett vállával és bő derekával, a custom fit kissé szűkített törzsrészével (ez a legelterjedtebb a boltokban kapható alkalmi és casual daraboknál), vagy a testet szorosan követő, extrém esetben akár szinte rátapadó, a hetvenes évek után napjainkban újra hódító slim fit divatosságával van a legjobban kibékülve. Ez utóbbi különösen a sportos alkatúaknak ajánlott, segít hangsúlyozni a széles hátat és vállakat.

Az ing ujja

menkedd-27-ferfi-ing-ujj-mandzsetta.jpg

Mindenképpen hosszú, a mandzsettás vagy gombos kézelő már részletkérdés. Már többször tárgyaltuk itt a MenKedd-ben is a rövidujjú ingek témáját. Ha nagyon muszáj, nyáron viselhetünk rövid ujjal készült inget, de a visszahajtott hosszabb verzió sokkal kifinomultabb megjelenést biztosít. Zakó, legfőképpen pedig öltöny esetében azonban semmi helye sincsen nem hosszú ujjal készült ingeknek. Az alkalom formalitásától függően azonban a mandzsetta kérdése felmerülhet. Sokan valószínűleg nem rendelkeznek ilyen inggel, ők valószínűleg nem is mozognak olyan tárgyalásokon vagy eseményeken, ahova már illetlenség, sőt tiszteletlenség nem megfelelő öltözetben érkezni. Ettől függetlenül azt kell, hogy mondjam, sosem árthat, ha van egy mandzsettás kézelővel készített ing is a szekrényünkben, hiszen ha ilyenben jelenünk meg, rögtön máshogy néznek ránk, kitűnünk a tömegből – főleg ha a mandzsetta anyaga harmóniában van a karóránk szíjának az anyagával!

Az ing gallérja

menkedd-27-ferfi-ing-galler.jpg

Keveset taglalt, de annál fontosabb rész, hiszen mérete és formája ad karaktert az arcnak, azáltal megjelenésünket is döntően befolyásolja. A korábban elterjedt kemény, ezáltal kevésbé kényelmes gallérokat ma, a kényelem korában – nem meglepő módon – kiszorította a puha, ellenben magasabb komfortérzetet biztosító gallér, ami az alsó felén kialakított foglalatban köszönhetően eredetileg csont, ma már műanyag merevítő lapocskákkal elegánsabb állásúvá tehető. A magasság szintén fontos tényező: minél magasabb a gallér, annál elegánsabb, alkalmibb megjelenést biztosít. A hagyományos magasság 3-3,5 centiméter, míg a magasabb, olasz stílusú ingek esetében ez 4-5 centiméter is lehet.

Nem mindegy továbbá a gallér állása sem. Lehet a angolokra inkább jellemző zárt: kent vagy tab jellegű (ezeket szokás leginkább nyakkendő nélkül viselni). A nyitottabb, széttártabb gallért pedig cápának hívják, terpesztéstől függően van cápa, félcápa és extracápa verzió is. Ezt a fazont a Tőzsdecápák című filmben Gordon Gekko-n, illetve az őt megformáló, nemrégiben szülinapos Michael Douglas-en figyelhetjük meg.

Nektek melyik típusú gallér a kedvencetek? Ugye van mandzsettás ingetek?

PKD

Címkék: stílus ing férfi tippek tanácsok style megjelenés menkedd

A bejegyzés trackback címe:

https://antiaging.blog.hu/api/trackback/id/tr996741601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása