HIGH CARE MEDICAL

A blog abban ad segítséget, hogy mit tehetsz a szépségedért. Bemutatja a szépségápolás leghatásosabb hagyományos módszereit és körbevezet az újdonságok között.
Kiemelten kezeli azokat a MEDICAL módszereket, amelyek non invazív, tehát vágás nélküli szinte plasztikai hatásfokú módszerek.
Mindezt azért, hogy megőrizd bőröd fiatalságát, üdeségét, bármerre jársz elismerő tekintetek és szavak kísérjenek.

alvás (1) al bundy (1) anti-ageing (8) anti-aging (29) arcbőr (23) arckezelés (10) arckrém (7) arcmasszázs (3) arcszín (1) arcszőrzet (1) arctónus (1) barack obama (1) beauty (12) beszámoló (1) betegségek (2) böjt (1) bőr (26) borapolas (2) bőrápolás (13) borcsiszolas (1) bőrfeszesítés (8) borotválkozás (9) botox (1) brad pitt (1) bud spencer (1) chris pine (1) cipő (1) citromfű olaj (1) collagén (4) csiszolas (1) daniel craig (3) dan bilzerian (1) david hasselhoff (1) dekoltázs (3) dekoltázsmasszázs (2) detox víz (1) egészség (17) egészséges életmód (1) egeszseges haj (4) életmód (2) érzékeny bőr (3) étkezés (4) fejbőr (3) férfi (39) feszes bőr (9) fiatalítás (10) fiatalság (14) fiatalság forrása (2) foci vb (1) fogápolás (3) fogfehérítés (1) genetika (1) george clooney (1) gyümölcs (3) gyűrű (1) hamlasztas (3) helyes étkezés (2) hidratáció (3) hidratálás (7) high care (4) high care medical (16) húsvét (1) illat (2) illóolajok (2) ing (6) johnny depp (1) kézfej (4) kirándulás (1) kiszáradás (9) kollagén (2) kopaszodás (2) körömápolás (6) körömvágás (2) korpásodás (2) kozmetika (9) kozmetikai szalon (3) kozmetikum (2) krém (10) krémek (1) kullancs (1) lábbeli (1) lábfej (1) len (1) levendula olaj (1) luca di montezemolo (1) magnum nyomozó (1) manikűr (2) masszázs (1) meccsnézés (1) megjelenés (18) megujulas (1) menkedd (39) méregtelenítés (2) metroszexualis (2) mikrodermabrazio (2) mikulás (1) mosoly (1) movember (1) napozás (4) napszemüveg (3) napvédő krém (4) narancsbőr (1) nyak (3) nyár (4) nyugalom (1) omega3 (3) öregedési folyamat (1) orvostudomány (1) osi szepsegtrukk (1) parfüm (2) party (1) pattanások kezelése (1) paul walker (2) pedikűr (1) relax (2) ryan gosling (1) salvador dali (1) sean connery (1) smink (3) SPF (3) stílus (16) style (16) sylvester stallone (3) szájhigiénia (2) száraz bőr (2) szemvédelem (1) szépítkezés (10) szépség (4) szépségápolás (4) szépségszalon (1) szép bőr (17) szigetfestival (1) szortelenites (1) tanácsok (32) tavasz (1) teafa olaj (1) terence hill (1) testkezelés (5) thermage (1) tippek (32) tisztító kúra (1) tom selleck (1) tudomány (1) ujjak (1) Visia (3) zsíros bőr (2)
2014.04.15.

MenKedd #5 – Nézzünk a körmünkre!

0 hozzászólás

Fej, kézfej, lábfej. Előző posztunkban fejtetőnk ékéről, a hajunkról és ápolásáról volt szó, ezen a héten pedig testünk további ’végződéseit’, ha úgy tetszik végtagjaink ’fejeit’ vesszük górcső alá.

Eddigi legalaposabb, ezáltal legterjedelmesebb bejegyzésünk következik, a jól megszokott kellemetlenül vicceskedő stílusban.

ferfi-koromapolas-menkedd-koromvagas-manikur.jpg

A körömápolás sajnos többnyire mostohagyermek a testápoláson belül. Főleg a férfiakra jellemző probléma, hogy nem fordítanak elegendő időt és energiát erre a területre, azonban ez könnyen visszaüthet. Több kutatás is azt az eredményt hozta, hogy a nőknél az első benyomásnál a férfi cipője után a keze és annak ápoltsága a meghatározó. De említhetnénk ugyanakkor az üzleti életet is, ahol szintén nem hátrány egy kézfogásnál, ha a partner keze ápolt, vagy például egy szerződés aláírásánál sem célszerű lerágott körmöt villantani. Szóval uraim, itt az ideje a körmünkre nézni!

Manikűr

menkedd-ferfi-kez-koromvagas-apolas-manikur.jpg

Kezdjük a száraz alapokkal: a köröm (többségében, és ideális esetben) utolsó ujjpercünkön található, és négy részből áll: a lényegében a körmünket alkotó körömlemezből, a tövénél található fehér, íves körömholdacskából vagy félholdból, a tövénél lévő körömágyból, valamint a körömlemezt oldalról keretező körömsáncból. Maga a körömlemez mélységében kétrétegű: a felső kemény, látható, és az alsó, puhább és érzékenyebb rétegekből épül fel.

A fentiekből is látható, hogy körmünk ápolása nem merülhet ki pusztán a vágásban, ennél komplexebb feladatról van szó. Akinek erre nincs kedve/ideje/energiája, annak felesleges is tovább olvasnia, egyszerűbb felkeresnie egy pedikűröst (már hazánkban is egyre több kifejezetten férfiakra specializálódott kozmetika várja szeretettel a lusta, de igényes férfiakat). Akik pedig inkább maguk végzik el a piszkos munkát, kövessék az alábbi tanácsokat:

  1. Körömvágás: kezdjük a legevidensebbel, ahol máris rengeteg vitaforrással találkozhatunk: fürdés után vagy szárazon vágjuk, csipesszel vagy ollóval, és így tovább. Ítéletet nem szeretnék mondani, mindenki úgy és azzal tegye, ahogy és amivel szereti, de mindenképpen tiszta kézen vágjunk, figyeljünk arra, hogy ne vágjuk túl rövidre (nedvesen könnyebb ’megszaladni’), és legyen íves a vége, ne nyisszantsuk egyenesre.
  2. Körömreszelés: tapasztalatom szerint ezt sok férfi hanyagolja, pedig a hatás általa sokkal elegánsabb, lehet igazítani, finomítani a végeredményen. Továbbá az egyenletesre igazított köröm nem akad bele a ruhába, és nehezebben is szakad be.
  3. Körömágy: a körömágynál található lágy bőr a köröm növekedésével együtt jön előre, ezt is célszerű minden körömvágáskor visszatolni kicsit, különben a puha bőrön könnyen összeszedhetünk valamilyen kellemetlen, akár fájdalmas fertőzést is. Legalább a fehér körömholdacskáink látszódjanak minden ujjunkon!
  4. Körömsánc: semmiképpen ne kapargassuk ezt a bőrfelületet, mert amellett, hogy könnyen kisebesedik és fertőződik, még igénytelen hatást is kelt. Benőtt köröm esetén forduljunk szakemberhez!
  5. Happy ending: körömvágás után célszerű kezet mosni és kézápoló krémmel vékonyan bekenni kézfejünket, különös tekintettel a köröm környékére. Általánosságban pedig az esti fürdés utáni, lefekvés előtti kézkrém használat javasolt, illetve fizikai munka és egyéni érzékenység szerint napközben, de mindenképpen csak megtisztított bőrfelületen!

Pedikűr

menkedd-ferfi-lab-labapolas-koromvagas-pedikur.jpg

A láb és lábköröm még kézfejünknél is kevesebb figyelmet kap. Ezt gyakran még a hölgyek is kevésbé veszik komolyan, nemhogy a teremtés koronái. Alapvetően itt is érvényes a fentebb felsorolt öt pont, annyi kiegészítéssel, hogy lábfejünkön a körmöt célszerűbb egyenesre vágni, mint ívesre: a kellemetlen és fájdalmas benövést megelőzendő – ami nem mellesleg a fertőzések melegágya is. Közeleg a tartósan jó idő, szandálba és papucsba bújunk (remélhetőleg zokni nélkül), készítsük fel lábunkat is!

A végére pedig néhány tipp bőrünk, hajunk és körmünk belülről történő ápolására:

  • magas omega3 tartalmú étrend (hal, extra szűz oliva olaj, kókuszolaj, lenmagolaj);
  • olajos magvak vagy hidegen sajtolt olajuk napi szintű bevitele (egy marék/egy teáskanál naponta);
  • emelt cink bevitel (kalcium-magnézium-cink étrendkiegészítő fogyasztása, tengeri herkentyűk és húsok);
  • télen a napsütés hiánya miatt D-vitamin pótlás étrendkiegészítő tabletta formájában, nyáron mérsékelt, de rendszeres napozás.
  • +1. A legújabb kutatások alapján a cink egy rendkívül hatékony anti-aging nyomelem (a bőr fiatalítása mellett az emésztésre, a látásra is jótékony hatással van), ezért mindenképpen javasolt figyelni a bevitelére. Vegetáriánusoknak rossz hír: ugyan megtalálható olajos magvakban és több zöldségfélében is, azonban ezekből kevésbé hatékonyan szívódik fel a húsokhoz és más állati eredetű tápanyagokhoz képest.

A korábban megszokottól eltérő szín, függőleges vagy vízszintes barázdáltság, keménység, vastagság, töredezés esetén ajánlott szakorvost felkeresni, hiszen körmünk – szemünk íriszéhez hasonlóan – jelzi szervezetünk rendellenesé váló folyamatait!

menkedd-ferfi-koromapolas-kezfej-manikur-happy.jpg

Neked milyen kellemetlen tapasztalatod volt kéz- és lábápolással kapcsolatban?

PKD

Címkék: bőr férfi krém tanácsok étkezés kozmetika manikűr lábfej bőrápolás körömvágás kézfej pedikűr körömápolás anti-aging menkedd

A bejegyzés trackback címe:

https://antiaging.blog.hu/api/trackback/id/tr696041432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása