HIGH CARE MEDICAL

A blog abban ad segítséget, hogy mit tehetsz a szépségedért. Bemutatja a szépségápolás leghatásosabb hagyományos módszereit és körbevezet az újdonságok között.
Kiemelten kezeli azokat a MEDICAL módszereket, amelyek non invazív, tehát vágás nélküli szinte plasztikai hatásfokú módszerek.
Mindezt azért, hogy megőrizd bőröd fiatalságát, üdeségét, bármerre jársz elismerő tekintetek és szavak kísérjenek.

alvás (1) al bundy (1) anti-ageing (8) anti-aging (29) arcbőr (23) arckezelés (10) arckrém (7) arcmasszázs (3) arcszín (1) arcszőrzet (1) arctónus (1) barack obama (1) beauty (12) beszámoló (1) betegségek (2) böjt (1) bőr (26) borapolas (2) bőrápolás (13) borcsiszolas (1) bőrfeszesítés (8) borotválkozás (9) botox (1) brad pitt (1) bud spencer (1) chris pine (1) cipő (1) citromfű olaj (1) collagén (4) csiszolas (1) daniel craig (3) dan bilzerian (1) david hasselhoff (1) dekoltázs (3) dekoltázsmasszázs (2) detox víz (1) egészség (17) egészséges életmód (1) egeszseges haj (4) életmód (2) érzékeny bőr (3) étkezés (4) fejbőr (3) férfi (39) feszes bőr (9) fiatalítás (10) fiatalság (14) fiatalság forrása (2) foci vb (1) fogápolás (3) fogfehérítés (1) genetika (1) george clooney (1) gyümölcs (3) gyűrű (1) hamlasztas (3) helyes étkezés (2) hidratáció (3) hidratálás (7) high care (4) high care medical (16) húsvét (1) illat (2) illóolajok (2) ing (6) johnny depp (1) kézfej (4) kirándulás (1) kiszáradás (9) kollagén (2) kopaszodás (2) körömápolás (6) körömvágás (2) korpásodás (2) kozmetika (9) kozmetikai szalon (3) kozmetikum (2) krém (10) krémek (1) kullancs (1) lábbeli (1) lábfej (1) len (1) levendula olaj (1) luca di montezemolo (1) magnum nyomozó (1) manikűr (2) masszázs (1) meccsnézés (1) megjelenés (18) megujulas (1) menkedd (39) méregtelenítés (2) metroszexualis (2) mikrodermabrazio (2) mikulás (1) mosoly (1) movember (1) napozás (4) napszemüveg (3) napvédő krém (4) narancsbőr (1) nyak (3) nyár (4) nyugalom (1) omega3 (3) öregedési folyamat (1) orvostudomány (1) osi szepsegtrukk (1) parfüm (2) party (1) pattanások kezelése (1) paul walker (2) pedikűr (1) relax (2) ryan gosling (1) salvador dali (1) sean connery (1) smink (3) SPF (3) stílus (16) style (16) sylvester stallone (3) szájhigiénia (2) száraz bőr (2) szemvédelem (1) szépítkezés (10) szépség (4) szépségápolás (4) szépségszalon (1) szép bőr (17) szigetfestival (1) szortelenites (1) tanácsok (32) tavasz (1) teafa olaj (1) terence hill (1) testkezelés (5) thermage (1) tippek (32) tisztító kúra (1) tom selleck (1) tudomány (1) ujjak (1) Visia (3) zsíros bőr (2)
2014.10.07.

MenKedd #28 – Akinek nem inge… (2/2. rész)

0 hozzászólás

Az ing a férfi öltözködés alapja – kellene, hogy legyen. Otthon, a hétköznapokban megteszi egy laza póló is, de a hivatalos és üzleti találkozókon azért nem árt tudni, mit is viseljünk pontosan. Ing kisokosunk folytatódik, továbbra sem csak kezdőknek!

menkedd-28-ing-kersztcsikos-ferfi.jpg

Kisokosunk első részében az ingek formai sajátosságait, ezek mögöttes üzeneteit vettük górcső alá, ezen a héten pedig a színek, mintázatok, mintázatstílusok következnek.

Fehér ing

menkedd-28-feher-ing-george-clooney.jpg

Kezdésnek rögtön bele is csapunk a közepébe a fehér inggel. Schiffer Miklós szavait idézve: „A fehér ing egy állásfoglalás, egy kinyilvánított szándék, egy tökéletes attitűd”. A közelmúlt és napjaink férfi divatát meghatározó férfiak, mint George Clooney, Tom Ford, de a mindenkori James Bond is előszeretettel viselik ezt a színt. Viseljük akár a pamut anyagból készült darabot farmerrel a hétköznapokban, szellős len verzióban nyáron a tengerparton, akár egy finomabb pamutból készültet egy sötét öltönnyel egy formális vacsorán, a fehér ing mindig tökéletes választás, egyszerűen nem nyúlhatunk mellé vele. További adalék: a múlt héten említett magas galléros verziók inkább a laza hétköznapokra ajánlottak, míg az alacsonyabb, cápa gallérosak a formálisabb vonalat képviselik.

Sötét ing

menkedd-28-sotet-ing-sotet-zako-ferfi.jpg

A sötét ing inkább az utcai, casual stílus sajátja, az üzleti, hivatalos eseményeken abszolút egyeduralkodók a világos, azon belül is leginkább a fehér ingek, csak elvétve találkozhatunk sötét darabokkal. A hétköznapokban viselhetjük világos és sötét felsőkkel, de a nadrág is lehet világosabb, mint az ing, ma már ehhez sem kell különösebben rebellis vagy hipszter gondolkodásmód, míg formális megjelenés esetén egy mélyszürke, vagy egy, az inggel megegyező színű öltöny egyaránt kifinomult ízlésre vall.

A csíkos ing

menkedd-28-blokk-csikos-ing-ferfi-lila.jpg

A leggyakoribb verziók a tű-, tinta-, kréta- és blokkcsíkos ingek. A tűcsíkosnál a sűrű, keskeny csíkok szinte egymásba érnek, a tintacsíkos már szellősebb, míg a krétacsíkos daraboknál már legalább fél centiméter távolság van a csíkok között, a blokkcsíkosnál pedig maguk a csíkok és legalább 50 mm szélességűek. Amennyiben elegáns megjelenést szeretnénk, maradjunk a fehér alapon kék, piros, bordó, lila, vagy zöld csíkozású ingeknél, ezek szinte minden esetben megállják a helyüket. Ha emlékezetes megjelenést szeretnénk, a kék alapon fehér csíkozás vihet egy kis csavart öltözetünkbe. Ahol pedig mégsem, ott úgyis szólnak előre.

A kockás ing

menkedd-28-ferfi-ing-kockas-madras.jpg

Itt is abszolút domináns a fehér alap, többnyire erre nyomják rá a különböző színű kockákat – bár amint azt matematika óra óta tudjuk, a füzet sem kockás, hanem négyzetrácsos, tehát az ing esetében is ez lenne a helyes elnevezés. A legkisebb kockaminta, a pepita messziről akár egyszínűnek is tűnhet, míg a nagyobb, blokk-kockás ingek mintázata távolabbról is felismerhető, főleg hogy ezen a minták gyakran többszínűek. Az egyik legizgalmasabb és legjobban kombinálható kockaminta a zakókon is gyakran visszaköszönő Eszterházy, ez elegáns és casual öltözékként is kiváló választás.

Az angol stílusú ing

menkedd-28-kocka-potty-ing-nyakkendo.jpg

Az angol stílusról legtöbben valószínűleg rögtön a hagyománykövető, klasszikus eleganciára asszociálnak, nem is minden alap nélkül. Érdekes ugyanakkor, hogy az angol stílusú ingekre jellemző lazább, hagyományosabb szabásvonalakkal szemben a színek és mintázatok használata igen merész. Erős, élénk színek és bátor mintázatok, különböző minták keverése, többszínű felülkockázás és felülcsíkozás, mintás vagy egyszínű ingek fehér gallérral és kézelővel – ez mind belefér, sőt szinte természetes a stílusukban a híres konzervativizmusukról megfeledkező angoloknál. Csak egyvalami biztos: első ránézésre bármilyen szokatlan vagy meghökkentő is legyen egy kombináció, alaposabban megnézve mindig megvan benne a rafinált összhang!

Az olasz stílusú ing

menkedd-28-olasz-ing-luca-di-montezemolo-ferrari.jpg

Ezzel szemben érdekes módon az olasz stílusú ingek a színekben és mintázatokban – már amennyiben van egyáltalán mintázat – sokkal visszafogottabbak, inkább a szabással, a gallérok vagy a kézelők kidolgozásával visznek valamilyen csavart megjelenésükbe. Öltönyös megjelenés esetén olasz embert fehér vagy világoskék árnyalatú ingen kívül másban nem fogunk látni, hiszen ha valamit, akkor az eleganciát nem veszik félvállról a sokszor hóbortos taljánok. Természetesen öltönynél így a fekete mellett a mindig makulátlan megjelenést biztosító tengerészkék az uralkodó. A hétköznapokban már megengedőbbek magukkal szemben, de itt is a halványabb, visszafogottabb színek és minták a jellemzőek. Gyakori gallérforma cápa, a félcápa és a kent, maga a gallér pedig magasabb az angol stílusú ingekhez képest. Az olasz ing gallérja és kézelője puha, így kényelmes viseletet biztosít. Az olasz stílus mintapéldája a fenti képen látható, hetven felett is lendületes és friss Luca di Montezemolo.

Mi a véleményetek a fehér ingről? Unjátok vagy szeretitek? Az angol, vagy az olasz stílusú ingek állnak hozzátok közelebb?

PKD

Címkék: stílus ing férfi tippek fiatalság tanácsok george clooney megjelenés luca di montezemolo anti-aging menkedd

A bejegyzés trackback címe:

https://antiaging.blog.hu/api/trackback/id/tr856757829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása